Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Parador Costa da Morte nu officieel ingehuldigd

Gepubliceerd op 22 oktober 2022 om 14:29


Parador Costa da Morte als belofte na olieramp in Galicië na 2 jaar in gebruik officieel ingehuldigd

Het is nu ongeveer 20 jaar geleden namelijk op 13 november 2002 er een grote catastrofe voor de kust van Galicië.  Op die dag gebeurde er een scheepsongeluk met de olietanker Prestige voor de kust van  A Coruña .  Met desastreuze gevolgen er  liep mindestens 11.000 ton ruwe olie de Atlantische Oceaan in, en de mooie stranden van stranden van A Coruña werd zwart  van de olie, met rampzalig gevolgen voor het milieu, de economie en het toerisme in de gehele regio Galicië. De toenmalige regering beloofde er een nieuwe Parador te bouwen, een prachtig de luxe staatshotel als aanvulling op de reeds bestaande Paradores-keten. Nu 20 jaar later en reeds  28 maanden open te zijn geweest werd deze op 22 oktober officieel ingehuldigd.

PARADOR COSTA DA MORTE ALS BELOFTE NA OLIERAMP IN GALICIË NA 2 JAAR IN GEBRUIK OFFICIEEL INGEHULDIGD

Foto: Canva

De nieuw gebouwde Parador Costa da Morte in Muxía in de provincie A Coruña in Galicië werd op 25 juni 2020 geopend maar is deze zaterdag 22 oktober 2022, 28 maanden na het ontvangst van de eerste gasten, officieel door de Spaanse regering ingehuldigd.

Booking.com

In het geval van de Parador Costa da Morte gaat het niet om een gerestaureerd kasteel, paleis, klooster of ander monumentaal pand maar om een nieuwe gebouwde Parador die op een zeer uitzonderlijke plaats gebouwd is met een fantastisch uitzicht over de Costa da Morte. 

Dankzij de ligging, de 63 kamers met spectaculair uitzicht en de uitstekende service is deze Parador in slechts 2 jaar uitgegroeid tot de op een na best gewaarde Parador van Spanje.

 

Deze Parador kan ook gezien worden als een politieke Parador want het was een belofte die gedaan werd door politici na de grootste olieramp ooit in Spanje om de regio nieuw leven in te blazen en toeristisch aantrekkelijk te maken.

 

Er zou een golfbaan komen maar dat is niet doorgegaan maar de Parador ging wel door met een investering van 25 miljoen euro, veel meer dan gepland. 

De eerste steen werd in september 2011 gelegd maar het duurde tot 25 juni 2020, middenin de pandemie, dat de Parador Costa da Morte eindelijk open ging en nog langer tot 22 oktober 2022 dat de Parador officieel is geopend.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »