Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Huurauto is 132% duurder geworden in Spanje.

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 12:43


Huurauto is 132% duurder geworden in 5 jaar  in Spanje.

Alles wordt duurder dus ook de huurauto wordt en is duurder geworden in Spanje. De autoverhuurbedrijven moesten de prijzen verhogen denk aan de inflatie en het ontbreken van genoeg auto’s  door de coronapandemie  en het totaal pakket zorgt er voor dat de laatste  jaren in Spanje de huur van klein auto’s imet 132 procent duurder is geworden. Tenminste dat concludeert een onderzoek van  FerryGoGo. 

De beste olijfolie van de wereld koopje bij de Lidl en kost maar € 4,79 euro per  0,5 L

Foto: Canva

Laat je de auto thuis of neem je hem mee op vakantie? Bij het boeken van je vakantie of trip naar het buitenland ligt het voor de hand om ook in de prijzen van een huurauto te duiken. Helemaal als je bijvoorbeeld niet al te lang op vakantie gaat. FerryGoGo  heeft in dit onderzoek specifiek gekeken naar populaire Europese bestemmingen en havensteden die vaak worden aangedaan met de auto en/of veerboot. 

  Booking.com

  Om een concreter beeld te krijgen van de kosten van een kleine huurauto op locatie doken de onderzoekers in data die ze verkregen via de online autoverhuur vergelijken website EasyTerra . Uit de data zijn de volgende conclusies te trekken:

  • Kostte het huren van een kleine auto in 2018 nog gemiddeld 48 euro in de onderzochte steden, in 2022 ging het al om gemiddeld 111 euro per dag;
  • De prijzen voor het huren van kleine huurauto’s voor een dag zijn gemiddeld met 132% gestegen over de afgelopen 5 jaar;
  • Het zeker kan lonen om een auto voor een dag te huren en de auto aan de wal te laten staan bij haven van vertrek. Ga je een week op vakantie dan wordt het al snel wat minder interessant met de huidige prijzen;
  • Het meenemen van je auto op een ferry kan ook maar zo €450,- kosten (bv IJmuiden – Newcastle in hoogseizoen)
  • Voor een kleine huurauto betaalde je afgelopen zomer in de onderzochte steden in Spanje ongeveer 107 euro, in Frankrijk 108 euro, in Noorwegen 116 euro en in Engeland 104 euro.
  • In de andere bekeken landen en locaties liggen de gemiddelde prijzen veelal tussen de 80 en 120 euro voor een kleine huurauto per dag in het hoogseizoen.
  • Hamburg in Duitsland is de enige locatie waar de prijzen voor een huurauto daalden over de afgelopen 5 jaar (-7.5%).
  • Huur je een auto voor meerdere dagen dan zal dit de prijs wel drukken.

  De steden die zijn meegenomen in het onderzoek zijn veelal populaire vakantiebestemmingen, eilanden en/of havensteden, waar in veel gevallen ook ferry overtochten naar toe lopen. In het onderzoek is gekeken naar de gemiddelde prijs per dag van een (kleine) huurauto in het hoogseizoen (juni, juli en augustus over de afgelopen 5 jaar) voor 28 Europese steden.

   

  Oorzaken prijsstijging huurauto's

  De stijging van de prijzen van het huren van een auto heeft meerdere oorzaken. Tijdens de corona crisis hebben veel autoverhuurbedrijven afscheid genomen van een groot deel van hun wagenpark. Toen vervolgens na de coronacrisis aanvulling van de vloot huurauto's nodig was, was er sprake van een chiptekort waardoor er niet aan de vraag voldaan kan worden voor de toelevering van nieuwe huurauto's. Ook vorig jaar was er al een groot tekort in het aanbod, en dat veel mensen de vakantie wilden 'inhalen' speelde natuurlijk ook nog mee.

   

  Gemiddelde kosten van een huurauto in Spanje (2022)

  Gemiddelde prijs van een kleine huurauto in het hoogseizoen per dag

  Stad

  Bilbao

  Palma de Mallorca

  Ibiza stad

  Santander

  Barcelona

  Valencia

  Málaga

  Gemiddelde

  Prijs

  € 101.03

  € 110.07

  € 116.80

  € 112.86

  € 98.11

  € 91.89

  € 81.64

  € 101.77

  Tips voor het boeken van een huurauto

  Voor je een vlucht, ferry of trein naar bestemming boekt loont het zeker om de prijzen van een huurauto van te voren te vergelijken. De huurauto is tegenwoordig een kostenpost om rekening mee te houden op vakantie. Waar kan je op letten voor een goede prijs?

   

  ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

  SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

  WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

  MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


  «   »