Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Deze 28 paleizen kun je tot 30 november gratis bezoeken in Madrid

Gepubliceerd op 29 oktober 2022 om 18:28


DEZE 28 PALEIZEN KUN JE TOT 30 NOVEMBER GRATIS BEZOEKEN IN MADRID

Met de komst van de herfst begint de negende editie van het culturele programma Welcome to the Palace , waarmee u tot 30 november gratis in totaal 28 paleizen in de Gemeenschap van Madrid kunt bezoeken, waarvan sommige meestal gesloten zijn voor het publiek. Alle 28 paleizen vind je HIER

Gezien de massale toestroom van aanvragen, hebben we zeven van deze deelnemende gebouwen geselecteerd, vol geschiedenis en erfgoed, die ook het hele jaar door bezoeken mogelijk maken. 

Het moderne Halloween is daar Galicië de geboorteplaats van?

Palacio de LiriaWikimedia

Paleis van Fernan Nunez

In het voorlaatste seizoen van La casa de papel geeft Tatiana, de vrouw van Berlijn, een pianorecital in een Deens paleis terwijl haar man een overval pleegt. Maar let op, de scene is niet opgenomen in Kopenhagen maar in Madrid. Elite  en Cable Girls  zijn andere series waarin dit fantastische pand verschijnt, gelegen nabij het Atocha-station , het hoofdkantoor van de Spaanse Spoorweg stichting.

Het werd gebouwd in 1753 en is versierd met spectaculaire tapijten en wandtapijten, kroonluchters van Murano-glas en zijde. Zijn balzaal lijkt op de Spiegelzaal in Versailles .

Booking.com

Buenavista-paleis

Velázquez ' Venus van de Spiegel hangt niet langer aan de muren , maar dit paleis, dat tegenwoordig het hoofdkwartier van het leger huisvest , heeft veel van zijn vroegere pracht behouden, op slechts een steenworp afstand van Plaza de Cibeles. In neoklassieke stijl werd het in 1777 gebouwd door de hertogin van Alba in de tijd van Goya, die hier haar eigen studio kwam hebben.

Palacio de BuenavistaWIKIMEDIA COMMONS

De meeste wandtapijten in de kamer die naar de schilder zijn genoemd, zijn geïnspireerd op zijn cartoons, waaronder La-tijdperk , gemaakt van zilver, zijde en wollen draden. Libanon ceders, palmbomen, kersenbomen en Jupiter bomen brengen leven in uw tuin

Liria-paleis

Gelegen op de Altos de San Bernardino , werd het paleis gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw door Jacobo Fitz-James Stuart, III hertog van Berwick en Liria, en is momenteel de gewone verblijfplaats van de hertog van Alba . Bij het ontwerp en de bouw van wat voor velen "het kleine broertje van het Koninklijk Paleis" is, zijn onder meer de Fransen Louis Guilbert en Ventura Rodríguez betrokken.

Tijdens de rondleiding door de kamers kunnen we het beroemde portret zien dat Francisco de Goya maakte van de XIIIe hertogin van Alba en talloze schilderijen en decoratieve stukken van grote waarde. De bibliotheek bewaart handgeschreven brieven van Christoffel Columbus.

 

Paleis van Joaquin Sorolla

Het meest bezochte gebouw in de Chamberí -buurt heeft de oorspronkelijke sfeer van het huis en de werkplaats van de Valenciaanse schilder bijna intact behouden, van waaruit we de meest complete collectie van zijn werken kunnen zien. Het is zonder twijfel een van de best bewaarde kunstenaarshuizen in Europa, en de tuin, ontworpen door Sorolla zelf, is een prachtige oase in de stad.

Het is verdeeld in drie ruimtes : een geïnspireerd door het Alcázar van Sevilla, een ander in het Generalife van Granada en nog een, heel bijzonder en helder, met een vijver met de merkwaardige fontein van vertrouwen .

 

Bloemrijk Parkpaleis

Tijdens de eerste jaren van de 20e eeuw was er geen lid van de high society van Madrid dat niet aanwezig was op de fantastische feesten die plaatsvonden in dit paleis in de wijk Salamanca , dat werd gebouwd door de kunstverzamelaar, bibliofiel en uitgever José Lázaro Galdiano als residentie voor hij en zijn vrouw, Paula Florido Toledo.

Bloemrijk ParkpaleisGeorge Parijs

De uitbundige tuin maakt plaats voor een gebouw vol kunst, met meesterwerken als Johannes de Doper in Meditatie van Bosch, of De sabbat van Goya. Nu omgebouwd tot een museum, heeft het belangrijke documenten en decoratieve voorwerpen verspreid in zijn kamers, waaronder de prachtige balzaal.

 

Infante Don Luis-paleis

We zullen naar Boadilla del Monte moeten reizen om dit gebouw te bezoeken, een van de beste voorbeelden van vorstelijke architectuur van de 18e eeuw, ontworpen door de architect Ventura Rodríguez als recreatievilla voor de infante Don Luis, de jongste zoon van Felipe V en broer van Karel III.

Infante Don Luis-paleisWIKIMEDIA COMMONS

Gelegen op een steile helling, is het eenvoudig aan de buitenkant, maar luxueus aan de binnenkant. In de kapel, een classicistisch barok meesterwerk , bevindt zich het mausoleum van de gravin van Chinchón , de tweede dochter van de infante en echtgenote van Manuel Godoy.

Groot huis van Torrejon de Ardoz

Het Casa Grande, een van de oudste gebouwen in Torrejón, werd in de 16e eeuw gesticht door keizerin María de Austria, de zus van Felipe II, als een residentie en agrarisch landgoed gerund door de jezuïetenvaders om wijn, olie en kaas te leveren. en honing aan het Colegio Imperial de Madrid.

Groot huis van Torrejon de Ardoz Wikipedia

Binnenin herbergt het majestueuze kamers versierd met waardevolle kunstwerken, die contrasteren met sommige andere kamers, zoals de kelder . In de ondergrond, acht meter diep, een verrassing: het belangrijkste ikonenmuseum van West-Europa, met meer dan 1.200 stukken Byzantijnse kunst. 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 20minutos.es
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »