Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De Spaanse Politie waarschuwt voor 2 euro munten

Gepubliceerd op 19 november 2022 om 09:29


De Spaanse Politie waarschuwt voor valse 1 en 2 euro munten

De Spaanse Politie waarschuwt voor valse 2 euro munten die veel op elkaar lijken. Als je in Spanje wat koopt en je krijgt wisselgeld terug dan kan het zo maar gebeuren dat je wat vals geld terug krijgt,  bewust of onbewust, en dat komt omdat de  munten die je terug krijgt bijna hetzelfde uitzien. Dan de Guardia Civil waarschuwt dat er veel 1 of 2 euro muntstukken in omloop zijn die veel op onze Euromunten lijken maar alleen veel minder waard zijn

Beeld: Guardia Civil / Twitter

Foto: Guardia Civil / Twitter

Stel je woont of verblijft in Spanje en let eigenlijk niet zo goed op het wisselgeld dat je krijgt als je iets hebt gekocht of betaald. 

Booking.com

Dan kan het zomaar (bewust of onbewust) voorkomen dat je in plaats van 1 of 2 euro muntstukken ander buitenlands geld in je handen hebt dat in eerste instantie op euromunten lijkt, maar waarvan de waarde aanzienlijk minder is. 

Het is de Guardia Civil die iedereen in Spanje waarschuwt  voor munten die op euromunten lijken, maar dat zeker niet zijn. Op Twitter geeft men een voorbeeld van 1 Turkse lira waarop een afbeelding staat en de tekst ‘Yeni Türk Lirasi’. Deze munt lijkt als je snel kijkt op die van 2 euro, maar is in feite slechts 0,32 euro waard.

DE SPAANSE POLITIE WAARSCHUWT VOOR DEZE 1 EN 2 EURO MUNTEN
DE SPAANSE POLITIE WAARSCHUWT VOOR DEZE 1 EN 2 EURO MUNTEN

Het Turkse geld is alleen maar een voorbeeld, maar er zijn er meer zoals de Policía Nacional ook al eens wist te melden op Twitter. Voorbeeld is 5 Marokkaanse dirhams die in euro’s 0,50 euro waard zijn, maar erg lijkt op de 2 euromunt of 1 Egyptische pond die maar 0,049 euro waard is.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »