Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De beste stad van de wereld om te wonen en te werken?

Gepubliceerd op 6 december 2022 om 07:07


KEN JIJ DE BESTE STAD VAN DE WERELD OM IN TE WONEN EN TE WERKEN?

Ken jij de beste stad van de wereld om in te wonen en te werken? InterNations, de Expatgemeenschap is de grootste van de wereld met ruim 4.5 miljoen leden heeft een lijst gepubliceerd met de steden waar Expats het gelukkigste zijn, waar ze het liefst wonen, werken en leven. Het betreft hier 420 steden wereldwijd. Expats zijn mensen die over een langere tijd in een stad gaan wonen en werken en dus niet geboren zijn in die stad.

KEN JIJ DE BESTE STAD VAN DE WERELD OM IN TE WONEN EN TE WERKEN?

Foto: internations.org

De beste stad ter wereld om in te wonen en werken is het Spaanse Valencia volgens de classificatie van InterNations, de grootste gemeenschap ter wereld van expats met 4,5 miljoen leden. De lijst die gepubliceerd is, geeft de steden weer waar expats het gelukkigst zijn. Expats zijn dan niet in die stad geboren, maar wonen en werken er voor langere tijd.  

Booking.com

Na Valencia is Dubai op de tweede plek te vinden, gevolgd door Mexico-Stad, Lissabon, Madrid, Bangkok, Bazel, Melbourne, Abu Dhabi en Singapore. De Spaanse hoofdstad (Madrid) staat dit jaar dus op de vijfde plaats op de ‘Expat City Ranking 2022’ 

Volgens de lijst van InterNations staat Valencia  overigens niet alleen aan de top van de algehele lijst, maar is het ook de winnaar van de steden met de hoogste kwaliteit van leven. De inwoners zijn onder andere erg blij met het betaalbare openbaar vervoer in de stad en de mogelijkheden om er sport te beoefenen. Daarnaast is de stad ook erg veilig volgens haar bewoners. 

Valencia onderscheidt zich  bovendien door de relatief eenvoudige procedures waarmee men zich er kan installeren en voor het gemak waarmee haar nieuwe bewoners zich er thuis voelen. Ook het bruisende sociale leven is er erg gewaardeerd. 

 

Andere sterke punten van Valencia zijn bijvoorbeeld de persoonlijke financiën en de kosten van het levensonderhoud in de stad. Aan de andere kant heeft de stad wel een plek helemaal onderaan de lijst als het gaat om groeimogelijkheden op professioneel vlak. 

 

InterNations heeft trouwens ook een lijst gemaakt met de slechtste steden om te leven. In dat geval wordt de lijst bekroond door het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Deze stad wordt gevolgd door Frankfurt, Parijs, Istanbul, Hong Kong, Milaan, Vancouver, Tokio en Rome. 

 

Dit is wat InterNations letterlijk schrijft over Valencia: 

Valencia staat op de eerste plaats van de 50 in de ‘Expat City Ranking 2022’, en op de eerste plaats in de ‘Quality of Life’ Index.

 

Expats beschrijven het openbaar vervoer als betaalbaar (85% blij vs. 70% wereldwijd) en houden van de geweldige mogelijkheden voor recreatieve sporten (92% vs. 75% wereldwijd). 92% van de expats voelt zich veilig in Valencia (versus 81% wereldwijd).

Als het gaat om de ‘Ease of Settling In Index’ (3e), voelen expats zich er thuis (74% vs. 62% wereldwijd) en zijn ze gelukkig met hun sociale leven (72% vs. 56% wereldwijd).

 

De stad staat ook op de derde plaats in de ‘Personal Finance Index’ en staat zelfs op de eerste plaats voor de kosten van levensonderhoud: 83% van de expats beoordeelt het positief (versus 45% wereldwijd).

 

Terwijl Valencia goed presteert in de ‘Expat Essentials Index’ (13e), is de ‘Working Abroad Index’ (41e) veruit het zwakste punt. Het plaatst de laatste voor carrière vooruitzichten (50e).

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »