Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

stroperij vogels zitstokken cadiz

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 08:09


illegale gevangen vogels staan nog steeds  op het menu in Spanje

Leden van de Guardia Civil hebben een vermeende stroper gearresteerd die verrast was toen hij een boerderij verliet in de stad  Prado del Rey in Cadiz,  met in totaal 126 exemplaren van illegaal gedode vogels, de meeste van beschermde soorten en dat voor 200 illegale vallen. genaamd hangers waren gebruikt om ze te vangen.

ILLEGALE GEVANGEN VOGELS STAAN NOG STEEDS  OP HET MENU IN SPANJE

Foto: Guardia Civil / web

In een persbericht geeft de  Guardia Civil  aan dat de vermeende stroper, 57 jaar oud en geboren in Bornos (Cádiz) is gearresteerd wegens een vermeende misdaad tegen flora en fauna, evenals om een ​​klacht in te dienen tegen Wet 8/2003 van wilde flora en fauna voor het bezit van soorten waarvan de vangst verboden is en die als van bijzonder belang zijn opgenomen in de Andalusische catalogus van bedreigde soorten.

Booking.com

Zoals de Benemérita verder uitlegt in de bovengenoemde notitie die door het bureau is verzameld, vonden de gebeurtenissen plaats op 30 december , rond 14.00 uur, toen agenten van de burgerveiligheidsdienst van de Prado del Rey-post een apparaat aan het ontwikkelen waren om stroperij te voorkomen, in dit deel van de Cádiz sierra. 

Toen ze hoorden van de mogelijke praktijk van deze  illegale activiteit  op een boerderij in het gebied, plaatsten de agenten een politie-apparaat voor bewaking.

58 beschermde soorten en 200 zitstokken

Op deze manier slaagden ze erin de auteur te lokaliseren toen hij zich voorbereidde om een ​​boerderij in Prado del Rey te verlaten , in zijn privévoertuig en de 126 exemplaren van soorten vervoerde. Onder hen waren 58 exemplaren van beschermde soorten . Op dezelfde manier zijn 200 zitstokken die als niet-selectieve jachtvallen werden gebruikt, tussenbeide gekomen en uit de omgeving verwijderd.

 

De Guardia Civil heeft aangegeven dat ze doorgaan met de acties en het onderzoekswerk om de mogelijke eindbestemming van de soort te bepalen bij distributie en commercialisering voor horecadiensten, een bestemming die niet is toegestaan ​​buiten de eigen consumptie van legale oorsprong van de jachtactiviteit . .

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »