Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Deze 2 steden weigeren tot de mooiste van Spanje te behoren

Gepubliceerd op 25 januari 2023 om 08:59


Deze 2 steden weigeren tot de mooiste van Spanje te behoren

Deze twee steden weigeren opgenomen te worden in de lijst van de mooiste steden/dorpen van Spanje. Waarom weigeren deze steden dat? Omdat ze bang zijn dat de toename van het toerisme contraproductief gaat werken.

WAT MOET JE HEBBEN IN DE AUTO IN SPANJE?

Foto: wikipedia

Spanje is een van de beste bestemmingen voor liefhebbers van plattelandstoerisme . De prachtige steden die verspreid liggen over het nationale grondgebied laten ons toe om door hun straten terug in de tijd te reizen, ons te verbazen over hun populaire architectuur, hun cultuur en tradities te ontdekken, ons te verbinden met de natuurlijke omgeving die hen omringt... kortom, ervaar een totaal andere type toerisme dat we niet in de grote steden zullen vinden.

Booking.com

Sommige van deze steden worstelen om zichzelf bekend te maken, reizigers aan te trekken en niet in de vergetelheid te raken. Maar aan de andere kant van de schaal vinden we een totaal tegenovergestelde realiteit: de steden die liever doorgaan als verborgen juwelen , als plekken waar men nog rust kan inademen.

Het doel is niet om volledig geïsoleerd te blijven van de wereld, maar om te ontsnappen aan de drukte en in te zetten op duurzaam toerisme . Dit is het geval met twee Catalaanse steden,  Rupit i Pruit en  Siurana , die onlangs hebben geweigerd deel uit te maken van de Mooiste Steden van Spanje , een vereniging die de schoonheid van de steden van het land wil

Rupit i Pruit in de provincie Barcelona

In het noordoosten van Catalonië, in de regio Collsacabra, opent zich de prachtige gemeente Rupit i Pruit. Dit benadrukt niet alleen de schoonheid van de gebouwen en de natuurlijke omgeving eromheen, maar ook de enorme rotswand die de stad Rupit domineert en waar vroeger het kasteel uit de 10e eeuw stond. Op 950 meter hoogte komen we Rupit tegen, een kleine groep huizen die wordt geleid door de kerk van Sant Andreu .

 

Deze prachtige enclave ondergedompeld in een landschap van bossen en watervallen zorgt voor een rustige en constante sfeer, en dat willen ze zo houden. "We werken aan een duurzaam beheer van het toerisme in de gemeente, we denken dat de toename ervan averechts zou werken omdat we ze niet optimaal zouden kunnen bedienen", zeggen ze.

 

Deze stad wil geen deel uitmaken van de mooiste steden van Spanje, en zoals ze ons uitleggen "de reden was dat het feit dat deel uitmaken van dit merk een zeer aanzienlijke toename van het aantal bezoekers impliceerde, ons respect gaf." Deze beslissing is niet voor niets genomen, de stad heeft al te maken gehad met een ongecontroleerd toerisme: “door de covid-19-pandemie is het enorm toegenomen en in het weekend hebben we parkeerproblemen, zijn de straten overvol. .. , kunnen we niet voorzien de service die we graag zouden willen, aangezien we niet al het toerisme dat binnenkomt kunnen absorberen”.

 

In overeenstemming met dit verantwoord toerisme beheer heeft de gemeenteraad van Rupit i Pruit enkele maatregelen moeten nemen, zoals "controle van parkeren en regulering van de toegang tot het historische centrum", beschrijven ze. Al deze voorzieningen hebben veel steun gehad in de stad, zelfs van hoteliers: "met Pasen hebben we al een piloottest uitgevoerd om samen met buurgemeenten het verkeer te reguleren en de beoordeling door de privésector was positief", tellen we.

 

Siurana in de provincie Tarragona

Op de rand van een afgrond, alsof het op het punt staat in de afgrond te vallen, staat het idyllische stadje Siurana. De Sierra de la Gritella is de thuisbasis van dit charmante stadje dat deel uitmaakt van de gemeente Cornudella de Monsant i Albarca en dat een waardevol erfgoed heeft gekenmerkt door de overblijfselen van het Arabische kasteel en de kerk van Santa María .

 

Natuurlijk mogen we ook de ongelooflijke omgeving die de stad omringt niet vergeten. Een reservoir met blauw water strekt zich uit aan de voet van Siurana, vergezeld van uitgestrekte en weelderige bossen. Met al deze elementen is het normaal dat de stad een grote toeristische trekpleister is geworden.

 

Net als het vorige geval wil ook Siurana geen deel uitmaken van de vereniging. "Het zou ons meer auto's, meer bussen en veel meer toestroom van mensen opleveren, nu we werken aan het reguleren van deze situatie", zei de burgemeester tegen 'Catalunya Radio'. Er wonen slechts 32 mensen in de stad , een aantal dat zich vermenigvuldigt in het geval van bezoekers die naar de plaats komen, aangetrokken door zijn charmes.

Geconfronteerd met deze situatie moest de gemeenteraad al twee parkeergarages bouwen met in totaal 180 plaatsen en werken aan een computersysteem zodat chauffeurs weten of er plaatsen beschikbaar zijn, want als ze eenmaal vol zijn, kan niemand anders meer gaan tot in de stad. . "Wat we willen is dat de stad niet te vol wordt en dat de mensen die naar Siurana komen gelukkig vertrekken", zei de burgemeester.

 

Maar de mechanismen om deze regels te maken zijn moeilijk. "We hebben geen wifi, noch enig type netwerk om vanuit Siurana te kunnen uitzenden", legde hij uit, zodat ze moeten communiceren met  walkietalkies om de parkeerplaatsen te controleren .

 

Kortom, zowel Siurana als Rupit i Pruit zijn niet uit op verdere promotie, maar pleiten voor duurzaam toerisme. In beide gevallen wordt prioriteit gegeven aan het bieden van een kwaliteitsvolle service aan toeristen in plaats van het ontvangen van een groot aantal bezoekers.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 20minutos.es
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »