Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Als 65+ goedkoper boodschappen bij Carrefour

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 20:23


Als 65+ goedkoper boodschappen doen bij Carrefour in Spanje

De Franse supermarktketen Carrefour heeft in Spanje een kortingskaart voor 65-plussers geïntroduceerd de ‘Tarjeta 65+’. Als je in het bezit bent van deze Tarjeta 65+ kaart kun je boodschappen doen met deze kortingskaart waardoor vele producten veel goedkoper worden als je, de kortingskaart voor wijst omdat je geen IVA (btw) betaald zoals bijvoorbeeld verse producten, groente, fruit, kaas, eieren, vlees, vis, brood, gebak, worst en voorbereide maaltijden. Maar je hebt nog meer voordelen.

WAAROM IS SPAANS DE ENIGE TAAL MET DUBBELE VRAAGTEKENS EN UITROEPTEKENS?
WAAROM IS SPAANS DE ENIGE TAAL MET DUBBELE VRAAGTEKENS EN UITROEPTEKENS?

Met een hoge inflatie en supermarktprijzen die enorm zijn gestegen, is het voor de gemiddelde inwoner van Spanje veel duurder geworden om de dagelijkse of wekelijkse boodschappen te doen. De Spaanse regering heeft sinds 1 januari de IVA (btw) op basisvoedingsmiddelen zoals brood, broodmeel, melk, kaas, eieren, fruit, groenten, peulvruchten, aardappelen en ontbijtgranen verlaagd van 4% naar 0%.

Booking.com

Daarnaast is de btw op oliën (olijf en zonnebloem) en pasta verlaagd van 10% naar 5%.

Maar dat is niet genoeg en veel 65-plussers die van een pensioen moeten leven, hebben vaak problemen bij het boodschappen doen.

De pensioenen zijn weliswaar met 8,5% omhoog gegaan in Spanje, maar dat is voor veel gepensioneerden nog niet genoeg.

Kortingspas Carrefour

De Carrefour-supermarkt heeft al geruime tijd een speciale ‘Tarjeta 65+’  wat dus een kortingspas is voor 65-plussers. Met deze kortingspas krijgen 65-plussers direct bij het afrekenen bij de kassa korting want ze hoeven de btw (IVA) op verse producten zoals vlees, vis, brood, gebak, groente, fruit, worst en kaas, eieren en voorbereide maaltijden niet te betalen.

 

Nu is deze btw al vervallen vanwege de maatregelen van de regering om deze van 4% naar 0% te verlagen, maar dat is voor een periode van zes maanden waarbij nu nog onzeker is of dat na juni ook nog zo zal zijn.  

 

Maar met de ‘Tarjeta 65+’ hebben 65-plussers meer kortingen, zoals 1% korting op alle etenswaren die gekocht worden in de Carrefour-supermarkt, 8% korting bij het tanken bij de Carrefour-tankstations of 4% korting bij de Cepsa tankstations, geen btw (IVA) op Bio-producten en nog meer voordelen die HIER  te lezen zijn.

 

Hoe aanvragen en gebruiken

Als eerste moet je lid zijn van ‘Club Carrefour’, dat is gratis. Daarna kun je de ‘tarjeta 65+’ in elke Carrefour winkel aanvragen. Je moet dan je identiteitskaart of paspoort laten zien waarop de medewerker kan zien dat je minsten 65 jaar oud bent. Daarna moet je een formulier invullen met basisgegevens waarna je jouw kortingspas voor 65-plussers in ontvangst kunt nemen.

Als je daarna gaat winkelen bij de Carrefour, moet je bij het afrekenen jouw persoonlijke ‘Tarjeta 65+’ laten zien waarna de korting wordt toegepast op de artikelen waar je korting op krijgt met deze kaart. De kortingspas is echter ook te gebruiken als je online dus via internet boodschappen doet en geldt bij alle Carrefour winkels, de Hipermercados, Market en Express winkels. Je kunt ook de speciale Mi Carrefour-smartphone-app laten zien om korting te krijgen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :