Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Waarom is een auto huren op vakantie een goed idee

Gepubliceerd op 8 juni 2023 om 09:24


Waarom is een auto huren op vakantie een goed idee

Waarom is een auto huren op vakantie een goed idee Autohuren in Spanje wordt steeds populairder. Wist je dat maar liefst één op de drie Nederlanders op vakantie een auto huren. Vele autoverhuurders zien deze toename als een goede ontwikkeling! Waarom? Hier een aantal een aantal goede redenen om een auto te huren op je vakantiebestemming

Sauto-huur-Spanje

Een auto huren is voordeliger dan je denkt

Een huurauto lijkt in eerste instantie misschien een aanslag op jouw vakantiebudget, maar schijn kan bedriegen. Zeker als je van plan bent om excursies te boeken.

 

Want excursies die vaak worden aangeboden op veel bestemmingen – kunnen pittig geprijsd zijn. Zeker als je een halve of hele dag gaat, je bij jouw hotel wordt opgehaald en eten & drinken en evt. toegangsprijzen tot bezienswaardigheden zijn inbegrepen.

 

Als je één excursie tijdens jouw vakantie wilt doen, is dat meer dan prima. Maar als je meer uitstapjes wilt maken, tikt het al snel aan. Als je dan de prijzen naast elkaar legt, kan het huren van een auto op vakantie nog wel eens voordeliger uitvallen.

Booking.com

Zelf op pad gaan heeft, als je het ons vraagt, nog een ander groot voordeel naast de kosten. Je bent niet gebonden aan tijden! Je stapt in jouw huurauto wanneer je wilt en maakt tussenstops zolang jij wilt.

 

Hoe vervelend als je tijdens bijv. een eilandtour maar 10 minuten op die ge-wel-dig-e plek kunt blijven en vervolgens op een plek die jij doodsaai vindt een half uur moet wachten. Wie een auto huurt tijdens vakantie is vrij om te gaan en staan waar en wanneer hij wilt.

 

Dé reden om een auto te huren is het ultieme gevoel van vrijheid én flexibiliteit.

Je kunt veel zien in een korte tijd

Doordat je zelf kunt bepalen hoe laat je weggaat en hoe laat je terugkomt, heb je de mogelijkheid om veel in een korte tijd te zien. Niet alleen vergeleken met excursies, maar ook vergeleken met bijv. het openbaar vervoer.

 

Vakantiegangers lijken er steeds vaker ‘even’ tussenuit te gaan. Een weekje Turkse zon, een lang weekend Ibiza… Zeker dan is een huurauto dé manier om het maximale uit jouw vakantie te halen.

Je komt op onverwachte plekken

Ons advies als je met een huurauto op pad gaat? Volg niet klakkeloos Google Maps of Maps.me. Sla af en toe links en rechts, zonder te weten waarheen te rijden. Onze ervaring is dat je dan op de mooiste plekjes komt. Plekjes die je misschien niet zo snel in reisgidsen of zelfs op onze blog vindt.

 

Waar huur je een auto voor jouw vakantie?

Ideaal: je hoeft niet op zoek te gaan naar een autoverhuurder op jouw vakantiebestemming, maar kunt dit vooraf al eenvoudig regelen. Sterker nog; dit kan vaak direct tijdens het boeken van een vakantie.

 

Je hoeft je dan ook niet druk te maken of je goed verzekerd bent; dat ben je altijd via ons! Je hebt geen eigen risico en bent zelfs verzekerd voor glas-, banden- en bodemschade. Wat bij veel verzekeraars niet standaard is. En waar in het buitenland het uit te keren bedrag voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) belachelijk laag ligt, ben je ook via ons goed gedekt.

 

Extra pluspunt: je hebt een 24-uurs hulpservice tot jouw beschikking. Mocht er onverwacht wat gebeuren tijdens jouw vakantie dan sta je zeker niet in de kou!

Heb je tijdens het boeken van jouw vakantie niet gekozen voor een huurauto en wil je dit toch nog? Dit kan ook nog achteraf via onze klantenservice. Houd er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen last minute een uitdaging kan worden qua beschikbaarheid.

Als je er voor kiest om een auto te huren op vakantie, hier nog nog een paar extra tips voor je:

 

  • Een navigatiesysteem huren voor in jouw tijdelijke auto kan best in de knaken lopen. We hebben een goede tip die je geen geld én mobiele data kost! Maps.me (o.a. beschikbaar voor Apple en Samsung) geeft je de mogelijkheid vooraf de kaart van jouw bestemming te downloaden. En de kwaliteit is meer dan prima! Je zoekt ook eenvoudig het dichtstbijzijnde tankstation of een pinautomaat.
  • Bij veel auto’s wordt gevraagd om een creditcard als borg, contant is dit niet altijd mogelijk. Heb je nog geen creditcard? Vraag deze dan ruim voor jouw vakantie aan.
  • Bedenk vooraf welke auto bij jouw vakantie past. Een economy-klasse is prima als je van stadje naar stadje gaat reizen, maar misschien wat minder geschikt als jouw vakantiebestemming heuvelachtig is of een binnenland kent met minder goede wegen.

We zijn benieuwd; ga jij  een auto huren op vakantie?

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :