Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Wat zijn de goedkoopste kustplaatsen in Spanje?

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 12:52


WAT ZIJN DE GOEDKOOPSTE KUSTPLAATSEN IN SPANJE?

Wat zijn de goedkoopste kustplaatsen in Spanje? De kust is  de meest aantrekkelijke plek van Spanje om van je vakantie te genieten maar ook om er te wonen , hoewel niet alle regio's even goedkoop zijn. Daarom willen we u in ons artikel een selectie geven van de goedkoopste kustplaatsen van Spanje!

WAT ZIJN DE GOEDKOOPSTE KUSTPLAATSEN IN SPANJE?

Ferrol, Galicië

De regio Ferrol ligt in La Coruña, in de autonome regio Galicië, en is een van de goedkoopste kustplaatsen in Spanje. Ferrol ligt aan de oevers van een riviermonding, waardoor het een veel gematigder klimaat heeft dan de rest van de regio. 

 

Vroeger leefden de mensen die in deze gemeente woonden van vissen en het verzamelen van schaaldieren, tegenwoordig vind je een groot aantal families die naar Ferrol zijn verhuisd op zoek naar rust .

Booking.com

Barbate, Andalusië

Barbate is een van oudsher vissersdorpje gelegen in de provincie Cádiz, in Andalusië, waar je vrij goedkoop kan wonen of van je vakantie te genieten zonder al te veel geld uit te geven. 

 

Het ligt op enkele kilometers van de hoofdstad Cádiz, zodat u van alle gemakken kunt genieten; maar het biedt prachtige natuurlijke landschappen die u de rust zullen geven die u dagelijks nodig heeft.

 

Een van de belangrijkste charmes is de gastronomie , waarmee u producten van topkwaliteit kunt proeven, vers uit de zee, voor zeer betaalbare prijzen.

Puerto del Rosario, Fuerteventura

Puerto del Rosario is een kleine stad op het eiland Fuerteventura en maakt deel uit van de regio van de Canarische Eilanden. Deze regio is volledig omgeven door natuur , met enkele paradijselijke stranden in het kustgebied en twee van de grootste natuurparken van het eiland, op de berghelling. 

 

In Puerto del Rosario geniet u het hele jaar door van een stabiel klimaat , met een jaargemiddelde van 18 graden, waardoor u een uitstekende levenskwaliteit zult hebben.

 

Torre del Mar, Andalusië

Torre del Mar behoort tot de provincie Malaga , in de Autonome Gemeenschap Andalusië en is een stad die veel rust en indrukwekkende mediterrane landschappen biedt, met brede stranden, waar u bij zonsondergang aangename wandelingen kunt maken.

 

Het ligt op een paar kilometer van Nerja , een andere redelijk goedkope stad in Malaga waar je heen kunt wanneer je een iets meer stedelijke omgeving nodig hebt.

 

Arrecife, Lanzarote

We keren terug naar de Canarische Eilanden, maar dit keer op het eiland Lanzarote , om u kennis te laten maken met een van de goedkope kustplaatsen om te wonen in Spanje. Wanneer u aankomt in Arrecife , zult u versteld staan van de belangrijkste toeristische attractie: de Charco de San Ginés, een zoutwaterinham die richting de stad loopt.

 

Het is de meest bewoonde gemeente van het hele eiland, vanwege de verhouding tussen betaalbare woningen en de goede levenskwaliteit die het biedt. 

 

Gandía, Valencia

Gandía is de meest bevolkte gemeente in de Valenciaanse Gemeenschap en biedt diensten aan haar inwoners, zowel overdag als 's nachts, aangezien het nachtleven een van de meest ontwikkelde van het land is.

 

In de winter kunt u de paradijselijke landschappen van de Middellandse Zeekust aanschouwen, maar in de zomer kan het moeilijk voor u zijn om een plek te vinden om uw parasol neer te zetten vanwege de golven toeristen die komen genieten van de stranden .

 

Zarautz, Baskenland

Zarautz is een surfstad gelegen aan de kust van de Cantabrische Zee en heeft enkele van de meest indrukwekkende landschappen in Baskenland . In deze kleine gemeente ligt de berg met het strand en daarom is het in de zomer een van de belangrijkste toeristische bestemmingen.

 

In de winter zijn de temperaturen in deze stad vrij laag en wordt een groot deel van het seizoen regenachtig doorgebracht, daarom is het ook een van de steden met de goedkoopste vierkante meter grond van het land .

Cartagena, Murcia

Aan de kust van Murcia ligt een van de goedkoopste kustplaatsen om op vakantie te gaan of om in te wonen, een gemeente met de minst bebouwde en ruigste stranden van Spanje. We hebben het over Cartagena , een kleine maritieme stad die zijn hele leven heeft overleefd, zonder toeristen aan te trekken, dankzij het feit dat het een van de belangrijkste havens van het land heeft.

Klik hier voor welke costa is de mooiste in Spanje?

 

  ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

  SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

  Bron: Housfy.com

  WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

  MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


  «   »