Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Añisclo-kloof in Huesca weer geopend

Gepubliceerd op 5 augustus 2023 om 10:08


De AÑISCLO-KLOOF IN HUESCA WEER GEOPEND

Geliefde route Cañon de Añisclo is na 285 dagen weer geopend in Huesca - De Añisclo-kloof is vanaf vrijdag 4 augustus weer toegankelijk voor bezoekers van het Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido en de naaste liggende van de Vió- en Puértolas-valleien. De HU-631, in Fanlo, die door de spectaculaire kloof loopt, is weer open de schade van de ernstige aardverschuiving die zich op 24 oktober 2022 heeft voorgedaan is herstelt. 

DE AÑISCLO-KLOOF IN HUESCA WEER GEOPEND

Mocht je deze zomer op vakantie zijn in de provincie Huesca en verblijven nabij een van de mooiste dorpen van Spanje, Ainsa, dan kun je vanaf nu weer de prachtige en spectaculaire route door de Cañon de Añisclo rijden. Na 285 dagen gesloten te zijn geweest vanwege een aardverschuiving waardoor de smalle weg schade opliep, zijn de werkzaamheden voorbij.

Booking.com

Sinds vrijdag 4 augustus is het weer mogelijk met de auto, motor of fiets de prachtige HU-631 weg die door de Añisclo-kloof gaat te rijden (niet met de campervan of kampeerauto vanwege de hoogte). Op 24 oktober 2022 werd de voornaamste toegang tot dit gebied van het Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido gesloten vanwege een aanzienlijke verzakking door vallende rotsen. Eind juli begonnen eindelijk de werkzaamheden die nu klaar zijn.

De Cañón de Añisclo is een nauwe bergweg waar constant stenen naar beneden vallen van de linkerrand, met muren die bijna 100 meter hoog zijn. Volgens het veiligheidsprotocol moeten arbeiders drie dagen wachten na een regenbui voordat ze hun werkzaamheden hervatten. Ter illustratie, in 2019 raakte een parkwachter van Ordesa ernstig gewond toen er een steen op haar hoofd viel terwijl ze bezig was met het opruimen van een aardverschuiving in Añisclo. 

Het verkeer werd omgeleid door de Vió-vallei, via de weg die zich uitstrekt tussen Puyarruego, Buerba en Escalona. De geplande werkzaamheden aan het eindtraject tussen La Tella en San Urbez moesten worden stilgelegd om verstopping van het toeristisch gebied van Vió en Puértolas te voorkomen. Dit gedeelte van het Nationaal Park trekt jaarlijks zo’n 140.000 bezoekers.

De HU-631 weg van Escalona naar Nerín/Fanlo gaat dwars door een kloof met hoge rotswanden  en is gedurende het grootste deel een eenrichtingsweg omdat deze te smal is voor twee voertuigen. Het probleem is echter dat als het regent, de rotsen naar beneden komen en op het wegdek terechtkomen. Daardoor ontstaat vaak veel schade dat daarna gerepareerd moet worden, iets wat vaak lang duurt en veel geld kost.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

bron:  SpanjeVandaag

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :