Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Heetste hittegolf van deze zomer opkomst

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 12:03


De Heetste hittegolf van deze zomer opkomst

Heetste hittegolf van deze zomer opkomst, hiervoor waarschuwt de Spaanse weerdienst. Volgens de Spaanse weerdienst AEMET is vanaf vandaag weer een hitte golf op komst en dat is reeds de derde van deze zomer. Deze ‘ola de calor’ zal mogelijk  zijn  hoogtepunt bereiken a.s. woensdag en zal gepaard gaan met temperaturen van 47 graden in het zuiden en 40 graden in het noorden zo zijn althans de voorspellingen men neemt aan dat vanaf vrijdag de temperaturen weer gaan dalen.

Heetste hittegolf van deze zomer opkomst

Se prevé la primera ola de calor de agosto de 2023, la tercera del verano de este año: del 7 al 11 del mes, en principio - Foto: tiempo.com

De alweer derde hittegolf van deze zomer begint volgens de Spaanse weerdienst AEMET op maandag. Deze nieuwe ‘ola de calor’ zal zijn hoogtepunt bereiken op woensdag wanneer in het zuiden temperaturen tot wel 47 graden en in het noorden 40 graden voorspeld zijn. Verwacht wordt dat deze extreem hoge temperaturen vanaf vrijdag weer zullen dalen.

Booking.com

De laatste dagen in Spanje heeft het een stuk koeler gevoeld, maar deze verkoeling zal niet lang meer duren. Een nieuwe hittegolf, de derde van deze zomer, staat voor de deur. De Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) verwacht dat deze hittegolf de heetste van het jaar zal worden.

De hittegolf zal waarschijnlijk op maandag of dinsdag beginnen en tot en met het weekend duren. De hoogste temperaturen worden verwacht in het zuiden en zuidoosten van Spanje. In deze gebieden kunnen de temperaturen oplopen tot wel 47 graden. Het gaat echter ook erg warm worden in het noorden van het land, zoals 40 graden in Aragón, Navarra en het binnenland van Catalonië.

 

Volgens de website Meteored zullen de temperaturen deze week hoger liggen dan gewoonlijk, en dat in een maand als augustus die al bekend staat om zijn hoge temperaturen. Deze hittegolf wordt veroorzaakt door een zeer warme en droge lucht die vanuit Afrika over het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden zal trekken.

 

Naast de extreem hoge dagtemperaturen, zullen de minimumtemperaturen op veel plaatsen ook erg hoog zijn waardoor er meerdere tropische nachten zullen zijn waarbij het kwik niet onder de 25 graden zal komen.

 

Actualización de nuestro aviso especial por #OlaDeCalor.

  • Se podrán superar 40 °C en amplias zonas de la Península a lo largo del episodio. En puntos del sur, incluso podrían superarse los 42 a 44 °C
  • El calor intenso podría llegar a Canarias a mediados de semana.

In het Nederlands: Update van onze speciale mededeling voor #OlaDeCalor.

  • In grote delen van het schiereiland kan gedurende de hele aflevering de 40 ° C worden overschreden. In de zuidelijke punten kunnen ze zelfs boven de 42 tot 44 °C uitkomen
  • De intense hitte zou halverwege de week de Canarische Eilanden kunnen bereiken.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

bron:  SpanjeVandaag

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »