Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Regen en storm in Spanje

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 10:46


Regen en storm in Spanje

REGEN EN STORM IN SPANJE

Oktober is voorbij en november begint met instabiles weer met flinke daling van de temperatuur die winters weer gaat veroorzaken in grote delen van Spanje.

Regen en storm waarschuwingen in bijna het hele land. De komst van de storm Ciarán zorgt donderdag voor storm en veel regen. Na een stabielere Halloween nacht zal de komst van storm Ciarán op de middag van Allerheiligen een storm en veel regen achterlaten in Spanje. Het stormfront zal woensdag laat Galicië binnentrekken, maar de ergste storm zal donderdag arriveren . Bijna het hele land heeft al gele en oranje waarschuwingen geactiveerd.

REGEN EN STORM IN SPANJE

Het front trekt van het noordwesten over het schiereiland met plaatselijk overvloedige regenval op het noordelijke deel, in delen van de Cantabrische Zee, evenals in de Pyreneeën en aan de zuidkant van het centrale systeem. Begin donderdag zal de regen bijna het heel Spanje hebben bereikt.

 

Regen zal minder waarschijnlijk zijn in de regio Murcia en in het oosten van Andalusië en aan het eind van de dag, als het front de Middellandse Zee bereikt, zullen er op de Balearen enkele buien ontstaan.

 

Waarschuwing rood: golven van 9 meter en windstoten van meer dan 100 km/uur

Booking.com

We verwachten niet alleen regen, maar flinke tot zware storm . Met de aankomst van het front op woensdag begint de wind in het noordwesten aan te trekken. Vooral de storm in Galicië zal opvallend zijn. In Galicië en rond het Cantabrische gebergte kunnen dan windstoten voorkomen van meer dan 100 tot 110 km/u optreden. De golven zullen dan tussen 5 a 6 meter hoog zijn.

 

Donderdag wordt de ergste storm verwacht en zal de westen- en zuidwestenwind over het hele land intensiveren. In alle autonome gemeenschappen , met uitzondering van de Canarische Eilanden, zijn gele en oranje waarschuwingen geactiveerd voor windstoten tussen 80 of 110 km/u. Ze zullen vooral in het zuidoosten en het binnenland te merken zijn.

 

Op het schiereiland en de Balearen kunnen donderdag windstoten van meer dan 80 tot 100 km/u voorkomen

De harde wind zal ook een maritieme storm veroorzaken. Galicië zal opnieuw de zwaarste stormen op zee te verduren krijgen, met golven die wel acht tot negen meter hoog kunnen worden. In de Cantabrische Zee kunnen de golven hoger zijn dan 8 meter en in de Middellandse Zee 4 of 5 meter, en daar in de loop van donderdagmiddag intensiveren.

 

In Galicië wordt waarschuwing rood geactiveerd vanwege golven die hoger kunnen worden dan 8 of 9 meter

 

Na het front dat verband houd met storm Ciarán, kan de wind in de Cantabrische Zee nog steeds heviger worden. Donderdag laat zou een nieuw klein front Galicië kunnen binnendringen, dat naast regen in de Cantabrische Zee ook sterke noordwestelijke windstoten in het gebied zou kunnen veroorzaken.

 

Hoe zal het weer zijn dit weekend? Nieuwe fronten en regen zullen arriveren

Vrijdag blijft de westenwind krachtig waaien in het oosten van het schiereiland, in de Middellandse Zee en de Cantabrische Zee. 

Aan het eind van de dag zal de wind gaan liggen, maar de komst van een nieuw, zeer actief front dat zaterdag het schiereiland zal oversteken, zal opnieuw harde wind over vrijwel het hele land brengen.

Zaterdag wordt in vrijwel het hele land opnieuw een dag met stormachtige wind.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

bron:  SpanjeVandaag

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :