Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Hoe komen ze erbij, Sinterklaas komt helemaal niet uit Spanje

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 08:52


Hoe komen ze erbij, Sinterklaas komt helemaal niet uit Spanje

Iedereen kent het Nederlandse liedje, dat je rond deze tijd vaak hoort ‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan’! Maar hoe komen ze erbij Sinterklaas komt helemaal niet uit Spanje, maar komt uit de Turkije? 

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan of daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Daar wordt aan de deur geklopt. Wie zou dat zijn? Dit zijn maar een paar van de vele St. Nicolaas liedjes. Ja, wie zou dat zijn dat weten we ondertussen wel als volwassenen. Iedereen kent deze Nederlandse liedje, dat je rond deze tijd van het jaar vaak hoort of nog leuker samen met de kinderen zingt. Maar met die stoomboot uit Spanje heb ik toch wel wat problemen want hoe komen ze erbij dat Sinterklaas uit Spanje komt,  komt Sinterklaas niet uit de Turkije? 

Een muurschildering gewijd aan ouderen siert de straten van de wijk Tetuán in Madrid

Dan vakantiepiet vertelt ons het volgende : “Sint Nicolaas is rond het jaar 270 geboren in het plaatsje Pataras, aan de Lycische Kust. Een heerlijk gebied in het vakantieland Turkije.”

De prachtige Lycische Kust, waar Sinterklaas geboren is

Sinterklaas is een heel bijzondere man

Vakantiepiet vertelt ons verder: “Dat Sint Nicolaas al heel veel van de wereld heeft gezien in de lange, lange tijd dat hij leeft.

Sint Nicolaas was vanaf zijn geboorte al heel erg bijzonder. Vrienden en familie van de Goedheiligman zeggen dat hij vlak na zijn geboorte al kon staan! Hij werd op jonge leeftijd bisschop en werd al gauw beschermheilige van zeelieden. Geen wonder dus, dat hij die grote stoomboot samen met al die Pieten zo goed kan besturen!”

Booking.com

Wonen in Spanje

“Sinterklaas is dus geboren in Turkije en woont nu het grootste deel van het jaar in Spanje”, vertelt Vakantiepiet enthousiast verder. “En geef hem eens ongelijk… Het is daar altijd superlekker weer, veel beter dan in Nederland. Zou jij ook niet veel liever in Spanje willen wonen?” Als wij Vakantiepiet mogen geloven, gaat Sinterklaas trouwens nog wel af en toe nog op vakantie naar Turkije. “Dat doet hij vlak na 5 december, om even bij te komen van de drukke tijden in Nederland.”

Op zoek naar Sinterklaas?

Ben jij heel nieuwsgierig naar waar Sinterklaas woont en wil jij op zoek naar hem tijdens jouw volgende vakantie in Spanje? Dan zul jij je ogen héél goed open moeten houden, want niemand weet precies waar het huis van Sinterklaas staat.

 

De TIP van Vakantiepiet: Ga in de winter lekker naar de Costa del Sol. Aan de zuidkust van Spanje is het eigenlijk nooit kouder dan 16 graden!

Het mooie Buen Retiro Park in Spanje, waar Sinterklaas wel eens komt

Dat moet ook wel geheim blijven natuurlijk, omdat hij daar al zijn cadeautjes bewaart tot het weer 5 december is. Wat we wél weten, is dat het huis heel groot is en ergens in Madrid staat. Hij heeft namelijk wel eens een vliegticket bij SUNtip geboekt, omdat één van zijn Pieten zeeziek was. Niet doorvertellen hoor…

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: SUNTIP- Geschreven door: Alicia

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »