Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Een route langs de windmolens van Castilla-La Mancha

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 13:20


EEN ROUTE LANGS DE WINDMOLENS VAN CASTILLA-LA MANCHA

Witte molens en vlaktes met oneindige horizonten maken deze route tot een onvergetelijke ervaring

Castilla-La Mancha , een land van oker en goud, biedt een rijk historisch en artistiek erfgoed waardoor het een essentiële, nabije en unieke bestemming is. Gelegen in het hart van Spanje, is het toegankelijk vanaf elk punt van de Spaanse geografie; en van de wildste bergen tot de vlakten van La Mancha, het aanbod aan bestemmingen is fascinerend, breed en gevarieerd. Maar het meest verrassende aan dit landschap zijn de grote breedten die worden afgekapt door heuvels waar de silhouetten van de beroemde windmolens oprijzen en een uniek beeld vormen.

EEN ROUTE LANGS DE WINDMOLENS VAN CASTILLA-LA MANCHA

Wereldberoemd om de avonturen die Miguel de Cervantes in zijn werk Don Quijote vertelt , het bezoek van de Molens van Campo de Criptana, Alcázar de San Juan, Consuegra of Mota del Cuervo verrukt de bezoeker vanuit elk van de heuvels waar machtige bergen oprijzen. windmolens, die de blauwe lucht van La Mancha met hun silhouetten door klieven en de grote vlakten van deze graanstreek domineren. 

 

Bovendien komt u via deze route ook langs Toledo komen , een van de mooiste steden ter wereld, met een historisch centrum van meer dan 2000 jaar geschiedenis en een onvergelijkbare artistieke rijkdom; en Cuenca , dat uitkijkt over de kloven van Júcar en Huécar. Deze historische centra van beide steden werden respectievelijk in 1986 en 1996 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. 

Booking.com

Tijdens de reis wacht u een gastronomie op basis van lokale producten van hoge kwaliteit en uitstekende wijnen; en een gevarieerd en groot hotelaanbod. Castilla-La Mancha staat bekend als de grootste wijngaard ter wereld, wat op het eerste gezicht verrassend is, aangezien we ons in een van de droogste streken van Spanje bevinden.

 

Criptana-veld

"Hier  ontdekt u  vele windmolens die in dat veld staan ..." dat van Criptana. Cervantes begon aldus het achtste hoofdstuk van Don Quichot, die de molens verwarde met reuzen waartegen hij moest vechten. Vereeuwigd in de literatuur, toont deze prachtige set van industrieel erfgoed en bezit van cultureel belang.

Momenteel kunnen de Infante Mill, de Burleta, de Culebro, die het Sara Montiel Museum herbergt , de Chimera, die het museum herbergt in de stad, en de Poyatos Mill, het huidige toeristen informatiecentra, kunnen worden bezocht  . Tijdens u bezoek zul je de molens zien, de drie delen van deze imposante structuur: het blok (onderste kamer van de molen), waarin de zakken graan die moeten worden gemalen en de zakken meel die al gemalen zijn worden gedeponeerd; de camareta, een kamer waar tarwemeel werd gezeefd; en tenslotte de derde verdieping, waar de machine staat.

 

Alcazar van San Juan

De Cerro de San Antón is de naam van deze hoogte waar de vier windmolens staan die bij de stad Alcázar de San Juan horen, vanaf dit punt hebt u een prachtige visuele panorama wat bekend staat als de 'Mirador van La Mancha ".

De vier molens op de heuvel zijn slechts een voorbeeld van de concentratie van molens die Alcázar in vroegere tijden hier had, hier stonden jaren geleden meer als 19 windmolens en 8 watermolens .  

 

Raven Speck

Bij La Mota del Cuervo staan zeven waakzame windmolens . Het complex dat wordt benadrukt door zijn harmonie en schoonheid, kreeg in 1967 de geotoeristische benaming "Balcón de La Mancha" vanwege de immense horizon die vanaf hier te zien is. Er zijn drie molens die bezocht kunnen worden in Mota del Cuervo. Bovendien wordt elke zaterdag traditioneel vermalen in de "El Gigante" molen, waar tegenwoordig ook het VVV-kantoor is. 

Consuegra

Het Consuegra-kasteel dat het landschap van deze stad domineert, is adembenemend en indrukwekkend. Je zult niet alleen alle binnenkamers kunnen bezoeken, maar vanaf de toren is het uitzicht op het landschap indrukwekkend. Maar het beeld dat Consuegra in het geheugen laat graveren, is zonder twijfel dat van Cerro Calderico, met zijn windmolens.

De viering van festivals zoals de  Saffraanroos in oktober en  Consuegra Medieva l in augustus zijn getuigenissen van een stad met een middeleeuws verleden en diepgewortelde tradities.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »