Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Kerstpakket inplaats kerstverlichting in dorp Parauta

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 13:22


 Ibericoham in plaats van kerstverlichting in het Spaanse dorp Parauta

De burgemeester van het dorp Parauta in Serrania de Ronda (provincie Málaga) heeft besloten dat het geld wat normaal uitgegeven wordt aan kerstverlichting dit corona-jaar beter te kunnen besteden. 

Zo gezegd zo gedaan en nu krijgen alle families die in de gemeente Parauta zijn geregistreerd, een Culinair kerstpakket met zwarte beenham, Iberische worst en chorizo, kaas en wijn uit Ronda. 

DE REGIO ANDALUSIË EN VALENCIA WAARSCHUWEN VOOR ZWAARDERE CORONA-MAATREGELEN

De burgemeester zelf staat versteld van de media aandacht wat deze gemeente actie heeft gekregen. Maar daar deed Katrin Ortega het niet voor. Wat de burgemeester wilde bereiken was dat de inwoners van het dorp Parauta een beetje ‘alegria’ (vreugde) te geven in deze moeilijke corona-tijden.

Booking.com

In het begin besloot ze dit jaar de kerstverlichting niet aan te doen omdat er honderden mensen sterven als gevolg van de pandemie. Maar toen vond ik dat we wat moesten doen om onze inwoners  wat op te vrolijken . 

We besloten dat het iets moest zijn dat voor alle inwoners van de stad gelijk moest zijn, zowel voor degenen die het zich het wel het hele jaar dit kunnen veroorloven en voor degenen die dat nooit zouden kunnen veroorloven, en dat zijn er in mijn stad veel. 

Maar niet alleen de inwoners van het dorp zijn blij met deze typische Spaanse lekkernijen, ook de bedrijven uit de omgeving want het gaat in alle gevallen om streekproducten waarmee de gemeente Parauta dus ook de regionale ondernemers heeft gesteund.

Daarnaast heeft deze unieke kerstactie er ook voor gezorgd dat iedereen meteen weet waar het dorp Parauta op de kaart ligt. De burgemeester weet nog niet of het om een eenmalige actie gaat of dat dit culinair feest elk jaar met de kerst gevierd gaat worden.

Het is geweldig. Ik wist niet welke impact dit idee zou hebben, De inwoners zijn in de wolken met hun burgemeester.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje

Dit Is misschien ook interessant: