Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De essentie van Asturische smaken

Gepubliceerd op 23 december 2020 om 20:17


DE ESSENTIE VAN ASTURISCHE SMAKEN

Routes en rondleidingen om kennis te maken met de gastronomische tradities van Asturia

Cider , kaas , vlees , gezouten vlees en worst , conserven , enz. De creatie van enkele van de meest traditionele Asturische producten is bijna een manier van leven. Deelnemen aan de traditionele gebruiken en processen achter deze producten is een authentieke en andere ervaring waarbij u de essentie van de Asturische keuken ontdekt .

https://www.beleef-spanje.nl/actuele-spaans-nieuws/567358_de-essentie-van-asturische-smaken

De ciderroute . 

Dit is het ideale plan om alles te leren over dit heerlijke uitstekende Asturische drankje. Je kunt de dagelijkse routine van de llagares (de plaatsen waar de cider wordt gemaakt) en de pomaradas (de appelboomgaarden) bekijken, de cider direct uit het vat proeven en zelfs leren te serveren.  Veel llagares en boomgaarden zijn te vinden in de beroemde "Cider Region", een gebied dat bestaat uit de steden Villaviciosa, Colunga, Nava, Bimenes, Cabranes en Sariego. Een andere optie zijn de gecombineerde rondleidingen door het Cidermuseum in Nava (30 kilometer van Oviedo), die de kans bieden om tijd door te brengen in het museum en later rond een llagar te lopen .

Booking.com

De route van melk en kaas . 

Asturië is een van de belangrijkste productiegebieden van melk in Spanje, dus de kwaliteit en verscheidenheid aan zuivelproducten verrast niemand. In feite maakt de regio meer dan 40 soorten kaas, waaronder de beroemde geitenkaas. De kaasfabrieken en veefaciliteiten die kunnen worden bezocht , laten u de handgemaakte productiemethoden zien, hoe voor het vee wordt gezorgd, dagelijkse taken op de boerderij en bieden u zelfs de mogelijkheid om te leren hoe u een koe moet melken, een kalf met de fles moet voeren. of voed de schapen.

De zeeroute . 

Deze tour onthult de handel en het leven van de vissersdorpen van Asturië. U kunt onder andere een levende visafslag (rula) op de markt bijwonen, zien hoe de oesterkwekers werken, meer te weten komen over Cantabrische vissoorten op een schelpdier kwekerij (cetárea), een rondleiding volgen in een conservenfabriek en leren hoe u kook traditionele gerechten uit de omgeving in een kookworkshop.

De landelijke route . 

Er zijn ook activiteiten en rondleidingen die de geheimen van Asturische producten van het platteland onthullen. Leer hoe u echte Asturische fababonen (de boon die wordt gebruikt om de sappige fabada te maken) kunt herkennen, of verken de landbouw- en veeteelt activiteiten die de biologische productie van bepaalde items ondersteunen.

 

Cangas wijnroute . 

In de regio Cangas del Narcea ontdekt u de Asturische wijngaarden op de berghellingen. De wijnbouw in dit gebied begon toen het klooster van San Juan de Corias werd gesticht in de 11e eeuw. Je kunt het klooster bezoeken of er overnachten, want een deel van het complex is momenteel een Nationale Parador . In de bodega's kun je de lokale wijnen proeven en als je in de herfst reist, kun je ook genieten van de oogstfeesten.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »