De voorspellingen voor 2022 van Nostradamus

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 14:29


DE VOORSPELLINGEN VOOR 2022 VAN NOSTRADAMUS

Zoals je nu vaak in verschillende tijdschriften kunt lezen worden er allerlei voorspellingen over het jaar 2022 gebezigd en ook op TV worden in verschillende programma’s hier aandacht aanbesteed. Ben jij  ook benieuwd wat ons te wachten staat in 2022? 

Als we het hebben over voorspellingen voor het jaar 2022 kom je altijd wel weer uit bij Nostradamus. Hij was apotheker en een niet afgestudeerde arts. Velen zien hem tegenwoordig als de grote voorspeller van onheil. Maar zijn vele voorspellingen zijn wel heel mysterieus, zodat je meestal achteraf pas weet wat hij precies bedoelde. Hoe zit het met Nostradamus 2022 oftewel zijn we komend jaar veilig?

DE VOORSPELLINGEN VOOR 2022 VAN NOSTRADAMUS

Wie was Nostradamus?

Nostradamus (eigenlijk Michel de Nostredame; Saint-Rémy-de-Provence23 december 1503      (14 december in de juliaanse kalender) – Salon-de-Provence2 juli 1566) was een Frans apotheker. Zoals veel van zijn collega's uit de renaissancetijd beoefende hij ook de astrologie. Hij is vooral bekend als ziener en auteur van Les Prophéties.

Volgens zijn aanhangers heeft hij de WereldoorlogenHitlerNapoleon, het communismeterrorisme in Europa en vele andere zaken voorspeld. Het belangrijkste wat ons nog te wachten zou staan is de komst van de persoon Chiren. Dit zou een Europeaan zijn, die langdurige wereldvrede zou brengen. 

Booking.com

Volgens sceptici zijn de uitspraken van Nostradamus veel te vaag en kan men er met gemak om het even welke interpretatie aan geven die past in de hedendaagse situatie, wat volgens die sceptici ook voortdurend gebeurt.

 

De Centuriën van Les Prophéties

Faam verwierf Nostradamus door de publicatie van zijn voorspellingen in Les Prophéties, waarvan de eerste editie verscheen in 1555. De populariteit is al bijna vijf eeuwen onaangetast en er verschijnen geregeld herdrukken en vertalingen, ook in het Nederlands, doorgaans vergezeld van interpretaties,

De centuriën zijn zeer omvangrijk. Ze bestaan uit ongeveer 3525 vierregelige verzen. Men kan de kwatrijnen indelen in categorieën. 

Hier nog een toevoeging Nostradamus

De grote voorspeller Nostradamus was een Kathar, een ketter. De Katharen (Albigenzen) waren grotendeels uitgemoord in de kruistochten tegen de Albigenzen (1209-1244), georganiseerd door de paus. De overlevenden gingen ondergronds. Voor de buitenwacht waren ze goed gelovige katholieken, maar stiekem waren ze nog gewoon Katharen. Er bestaan overigens nog steeds Katharen. 

 

Nostradamus heeft oude voorspellingen, die bij de Katharen bekend waren, gebundeld en uitgegeven. Mogelijk heeft hij die bewerkt en er wat eigen voorspellingen aan toegevoegd. Nostradamus betekent ”Onze Vrouwe” (Nostra-Damus). Wie was die vrouwe ???, 

 

Die vrouwe, die dame, is bekend als Sara, de dochter van Maria Magdalena. En het is bekend, dat die Magdalena gehuwd was met Immanuel, oftewel Jezus (haar tweede huwelijk). Sara beschikte net als haar papa, Immanuel, over de paranormale gave van helderziendheid. 

 

In het jaar 44 is Magdalena met haar 3 kinderen en een gezelschap van ongeveer 20 personen, waaronder Jozef van Arimathea en Salomé (de stiefdochter van Herodes Antipas), in enkele kleine bootjes uitgeweken vanuit Palestina naar Zuid Frankrijk. In les Saintes Maries de la Mer (aan de monding van de rivier de Rhone) wordt dat feit nog steeds herdacht. Het beeld van Sara wordt daar in de kerk nog steeds vereerd. 

 

Magdalena had 2 kinderen een zoon en een dochter van Immanuel, en een zoon, Johannes genaamd naar zijn vader, uit haar eerdere huwelijk met Johannes de Doper. Zij was zwanger, toen de Doper werd onthoofd. Deze Johannes is de schrijver van het Johannes evangelie. Hij is thuis opgegroeid met de verhalen uit de eerste hand. Vandaar dat er in het Johannes evangelie verhalen en details staan, die in de andere evangeliën niet voorkomen. De meeste kerken in Frankrijk, die gewijd zijn aan Notre Dame, zijn niet gewijd aan de Maagd, maar aan haar schoondochter Magdalena.

Nostradamus 2022. 

Deze 6 dingen hebben we in ieder geval te verwachten in 2022  volgens Nostradamus.

  Kwatrijnen

  De onderstaande kwatrijnen zijn ontleend aan het originele werk van Nostradamus, gepubliceerd in 1955. Ze zijn vertaald uit het oude Frans.

   

  1. Immigratie zal toenemen vanwege de oorlog

  Hier is de voorspelling van Nostradamus in het 10e kwatrijn van Centuria III: Van bloed en honger grotere rampspoed / Zeven keer appreste naar het zeestrand / Monech van honger, plaats ingenomen, gevangenschap. Versta je de taal van de profeet niet? Deze voorspelling geeft aan dat in 2022 de honger in de wereld zal toenemen door de toename van gewapende conflicten. Als gevolg hiervan zullen er meer volksverhuizingen zijn. Nostradamus voorspelt dat zeven keer zoveel migranten zullen aanspoelen op de stranden van Europa. Wie niet sterft, wordt opgesloten...

   

  2. Nostradamus anticipeert op een klimaatoorlog

  Onder het tegenovergestelde Babylonische klimaat / Groot zal zijn zonder de uitstorting. De beroemde profeet kondigt met deze paar woorden aan dat er in het jaar 2022 een klimaatoorlog zal uitbreken. Zo'n conflict zou kunnen ontstaan ​​door een tekort aan hulpbronnen in het ene land, dat dan een buurland zou aanvallen om aan bestaansmiddelen te komen.

   

  3. De val van de Europese Unie

  Dit slechte nieuws wordt aangekondigd in het achtste kwatrijn van Centuria II: Heilige tempels prime Romeinse stijl / Zal de goffes-fundamenten afwijzen. Laten we niet vergeten dat het in 1957 geratificeerde Verdrag van Rome aan de basis ligt van de Europese opbouw. Volgens Nostradamus is de Brexit nog maar het begin en is de hele Europese Unie voorbestemd om in 2022 in te storten.

   

  4. Parijs belegerd

  Een van de profetieën van Nostradamus voor het komende jaar heeft rechtstreeks betrekking op Parijs, dat belegerd zou worden. Het staat in het 30e kwatrijn van Centuria V:Rondom de grote stad / zullen soldaten worden ondergebracht bij velden en steden. Om welke redenen zou de hoofdstad belegerd kunnen worden? We weten het niet... Het zou best kunnen dat de Lichtstad voor een lange periode volledig verlamd blijft, zonder toegang tot de buitenwereld.

   

  5. De dood van Kim-Jong Un

  In het 14e kwatrijn van Centuria IV voorspelt Nostradamus de ondergang van de Noord-Koreaanse leider, aldus de astrologen die zijn profetieën analyseren: De plotselinge dood van het eerste personage / Will is veranderd en heeft een ander in het bewind gebracht.
  Kim-Jong Un zou dus het slachtoffer worden van een onverwacht ongeval. Zijn opvolging is echter al verzekerd, aangezien een lid van zijn familie het land zal leiden.

   

  6. Een grote aardbeving in Japan

  Het derde kwatrijn van Nostradamus' Centuria III voorspelt een zeer grote aardbeving in het land van de rijzende zon, in 2022: Op weg naar midy extreme siccity / In de diepten van Azië zullen ze aardbeving zeggen. De aardbeving zou dus midden op de dag plaatsvinden. Een tijd die het menselijk verlies tot een minimum kon beperken, maar nog steeds verschrikkelijke materiële schade aanrichtte.

  Bron: Wikipedia en sgxl.nl

  Wat gaan we ondernemen in Spanje?

  Dit is misschien ook interessant:


  «   »