Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De zeven lelijkste en meest inspiratieloze Spaanse steden

Gepubliceerd op 10 februari 2021 om 19:52


DE ZEVEN LELIJKSTE EN MEEST INSPIRATIELOZE SPAANSE STEDEN

Wij stellen vaak de mooiste steden, pittoreske dorpen, heerlijk fijne zand stranden, etcetera hier op deze website voor. Hier nu de lelijkste en meest zielloze,  inspiratieloze steden van Spanje.

Deze lelijke inspiratieloze Spaanse steden zijn niet te vergelijken met de vele grote andere steden van Spanje, en het zegt ook wat over de Spaanse geografie dat vol staat met bezienswaardigheden en attracties die toeristen graag gaat bezoeken. Heerlijke groene ruimtes, prachtige recreatiegebieden, heerlijke monumenten die honderden jaren oud zijn. Maar welk steden hebben de twijfelachtige eer het lelijkste eendje, stad van Spanje te zijn? 

Natuurlijk is de lijst subjectief en willen we in geen geval de gevoelens van de inwoners van de genoemde steden kwetsen, maar het is waar dat er in Spanje plaatsen zijn die aantrekkelijker zijn dan andere en die op deze lijst niet worden gekenmerkt door overweldigende schoonheid.

Eibar is een van de grijze Spaanse steden

Eibar is een van de grijze Spaanse steden  - Foto: Wikimedia Commons 

Eibar

Een van die steden gevormd door rijen en rijen appartementsblokken, zonder enige stimulans die deze plek tot een aantrekkelijke enclave maakt. Het is een ideale plek als je koste wat het kost zonlicht wilt vermijden en, om het nog erger te maken, het staat vol met trappen waardoor je moeiteloos kunt trainen.

Zoals zoveel andere steden in Baskenland, is de belangrijkste economische activiteit ervan gebaseerd op de industrie (in het geval van Eibar bij de productie van ijzer), en daarom heeft het historisch gediend als slaapstad voor industriële arbeiders. Het is goed toegankelijk en ligt aan de oevers van de Ego-rivier, maar de straten zijn rommelig en missen alle esthetiek.

Booking.com

Santa Cruz de Tenerife

Het is verrassend dat deze stad op de slechtste lijsten voorkomt, gezien de enorme toestroom van toeristen die het bezoeken, maar de straten zijn gebrandmerkt als “oud” en verwaarloosd. Onzin als je inwoner bent, al is het een plek met het perfecte klimaat als je op zoek bent naar een ontspannen dag op het strand.

DE ZEVEN LELIJKSTE EN MEEST INSPIRATIELOZE SPAANSE STEDEN

Algeciras

Het is de toegangspoort tot Zuid-Spanje, de “ingang” vanuit Afrika en een van de belangrijkste havensteden van Andalusië. Het verwarrende stedelijke weefsel maakt het echter waardig om op deze lijst van de minst aantrekkelijke steden van het land te staan. De wijken missen esthetiek en het is gemakkelijk voor elke toerist om te verdwalen als ze geen kaart van de stad bij de hand hebben.

DE ZEVEN LELIJKSTE EN MEEST INSPIRATIELOZE SPAANSE STEDEN

Algeciras, een van de meest compliceerde steden van Spanje

Deze gemeente Cádiz, die ook belangrijk was tijdens de Arabische periode van Spanje, ligt in een strategische enclave van de Straat van Gibraltar. Dat belet niet dat de gebouwen een slechte architectonische kwaliteit hebben en dat het stratennetwerk bijna een labyrint is.

Vigo

De oude stad en het landschap eromheen, de prachtige monding van de Vigo, zijn ongetwijfeld het beste wat je in Galicië kunt bezoeken. Daarom is het heel jammer dat midden in zo’n mooie enclave een van de lelijkste steden van Spanje ligt. Voor sommigen is Vigo de op een na minst aantrekkelijke stad van het hele land, maar we wilden het podium reserveren voor andere steden.

DE ZEVEN LELIJKSTE EN MEEST INSPIRATIELOZE SPAANSE STEDEN

Als we het hebben over de belangrijkste attracties van Vigo, dan moeten we Calle Policarpo Sanz noemen, een oase van schoonheid temidden van grijze gebouwen zonder groene ruimtes. Als je besluit hier te blijven, is het beter dat je wat excursies rond de stad gaat ondernemen.

Ciudad Real

Castilla-La Mancha wordt niet bepaald gekenmerkt door een autonome gemeenschap van overweldigende schoonheid, en het is dat je alleen over de wegen hoeft te rijden om te zien dat het, als je van de ene naar de andere kant kijkt, moeilijk is om iets te vinden dat de aandacht trekt. Alleen molens en graanvelden.

Foto: Wikipedia

Het geval van Ciudad Real is echter vooral opvallend dat er geen gebouwen zijn die nadrukkelijk een bezoek waard zijn. Deze gemeente van het zuidelijke subplateau is een van de saaiste plekken in de Spaanse geografie en het is ook niet een van de veiligste steden van het land.

DE ZEVEN LELIJKSTE EN MEEST INSPIRATIELOZE SPAANSE STEDEN

Ferrol

Een andere Galicische woonwijk die plotseling belangrijk werd door de industriële hausse in Spanje. De oude stad ligt in puin en volgens de laatste informatie overweegt de gemeenteraad haar te slopen voordat een losse steen een voorbijganger doodt. Afgezien van de groene landschappen eromheen, is er niets dat de moeite waard is om te bezoeken in de stad.

Fuenlabrada 

Over deze gemeente in Madrid valt weinig te zeggen, alleen dat de bakstenen bubbel met een bijzondere intensiteit in het gebied explodeerde en een spoor van lelijke appartementen, halfbakken gebouwen en woonwijken met een twijfelachtige smaak achterliet.

 

Het ergste van alles
Hoewel deze steden de kroon spannen, is er een die om verschillende redenen de eerste plaats op de lijst inneemt. We hebben medelijden met de inwoners.

 

Parla

En de titel van de lelijkste stad van Spanje gaat naar Parla. Deze urbanisatie in Madrid heeft de slechtste reputatie van de hele gemeenschap en dat is dat er elke dag misdaden en berovingen plaatsvinden. Het heeft niet alleen de eer om een ​​van de gevaarlijkste te zijn, maar het is ook een van de lelijkste, aangezien zelfs de oude stad niet wordt gered van een van de slechtst beoordeelde.

DE ZEVEN LELIJKSTE EN MEEST INSPIRATIELOZE SPAANSE STEDEN

De stad is vol grijze gebouwen en verstoken van alle esthetiek, helemaal in de stijl van de jaren zestig en zeventig. Onlangs hebben de autoriteiten geprobeerd het gebied een opknapbeurt te geven door de stad uit te breiden met de twee nieuwe regio’s Parla Este en Laguna Park, en een moderne tram in te bouwen, maar zelfs dan zijn ze niet ontsnapt aan de rotzooi die door baksteen  is ontstaan.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »