Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De V-16 help flash lichten inplaats gevarendriehoeken

Gepubliceerd op 3 april 2021 om 07:55


DE V-16 HELP FLASH LICHTEN INPLAATS GEVARENDRIEHOEKEN

In Spanje kun je vanaf 1 juli inplaats van de gevarendriehoeken de V-16 help flash lichten gebruiken

In Spanje kun je vanaf 1 juli inplaats van de gevarendriehoeken de V-16 help flash lichten gebruiken bij pech langs de weg . Maar het wordt pas op vanaf 1 januari 2026 verplicht dat je alleen nog de V-16 help flash lichten inplaats van de gevarendriehoeken moet gebruiken  in Spanje.

DE V-16 HELP FLASH LICHTEN INPLAATS GEVARENDRIEHOEKEN

Lang geleden heeft men in Spanje besloten dat het tijd wordt om de gevarendriehoeken bij pech te vervangen voor een veiligere manier van andere weggebruikers waarschuwen voor gevaar op de weg.

De traditionele gevarendriehoeken worden al sinds juli 1999 gebruikt in Spanje waar het zelfs verplicht is om twee ‘triángulos de emergencia’ bij je te hebben om een voor en een achter het voertuig met pech te plaatsen.

Booking.com

V-16 help flash

Maar wat wordt dan bedoeld met deze lichtgevende elementen die de traditionele gevarendriehoeken moeten vervangen in Spanje? Het gaat om de zogenaamde ‘help flash’ oftewel de V-16 die als een soort zwaailicht direct vanuit de auto op het dak van een voertuig geplaatst kan worden in een noodgeval. 

De onderkant is magnetisch waardoor deze dus op het dak vastgemaakt kan worden en of automatisch of handmatig ingeschakeld kan worden. De V-16 lichten hebben ook een GPS ingebouwd die elke 100 seconden de locatie weergeeft waardoor hulpdiensten via de cloud van DGT 3.0 makkelijk het voertuig met pech kunnen vinden.

 

Veiliger

Volgens de Spaanse verkeersdienst DGT zijn deze V-16 help flash gevarenlichten veiliger dan de traditionele gevarendriehoeken en dus zijn ze perfect om deze ‘triángulos’ te vervangen. 

 

De V-16 help flash lichten worden op het dak geplaatst en je hoeft dus niet uit het voertuig te stappen waardoor aanrijdingen op het wegdek voorkomen kunnen worden. 

Vanaf 1 juli 2021

Vanaf 1 juli 2021 mogen de V-16 help flash gevarenlichten officieel gebruikt worden in Spanje maar tot 1 januari 2026 mogen zowel de help flash lichten als de gevarendriehoeken gebruikt worden in Spanje. Vanaf 1 januari 2026 mogen alleen nog de help flash lichten gebruikt worden.

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron::  Spanje vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »