Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Spanje introduceert een nieuwe verkeersbord

Gepubliceerd op 10 juni 2021 om 08:55


SPANJE INTRODUCEERT EEN NIEUWE ORANJE VERKEERSBORD

Spanje introduceert een nieuwe oranje verkeersbord op Spaanse wegen en waarschuwt voor gevaar en/of snelheidsradar

De Spaanse verkeersdienst DGT is begonnen met het plaatsen van een nieuw verkeersbord, hiermee wil man de verkeersveiligheid te verbeteren. En dit keer gaat het niet over een wit, rood of blauw bord maar om een wel heel opvallend oranje bord waarvan velen de betekenis nog niet weten of verkeerd interpreteren

SPANJE INTRODUCEERT EEN NIEUWE ORANJE VERKEERSBORD

Het nieuwe oranje verkeersbord dat de Dirección General de Tráfico (DGT) langs veel conventionele wegen in Spanje heeft geplaatst zorgt voor nogal wat ophef. Er is verwarring over wat de betekenis van dit nieuwe verkeersbord nu eigenlijk is.

 

Op het oranje rechthoekige bord met zwarte rand en zwarte opdruk is een klassiek symbool met golven afgedrukt met een personenwagen, een vrachtwagen en een motorrijder met daaronder twee pijlen die naar boven wijzen en de tekst 5,7 km (of andere km afstand).

Booking.com

Veel inwoners van Spanje denken bij het zien van dit bord dat het gaat om een waarschuwing voor een snelheidsradar die zich op 5,7 km afstand bevindt. Maar de DGT geeft aan dat dit nieuwe opvallende oranje verkeersbord waarvan er inmiddels meer dan 300 zijn geplaatst in Spanje iets anders betekent.

De DGT zegt dat dit nieuwe bord aangeeft dat er gedurende 5,7 km of een andere afstand een grote kans is dat er een mobiele snelheidsradar geïnstalleerd kan worden omdat het om een gevaarlijk deel weg gaat. Dat wil dus niet automatisch zeggen dat deze radars er zijn maar wel dat de kans er is.

 

De DGT wil dus eigenlijk aangeven dat de weggebruikers moeten opletten en de snelheid moeten minderen omdat het om een gevaarlijk deel weg gaat en omdat er eventueel geflitst wordt.

 

De afstand die vermeld staat op het verkeersbord geeft dus niet de afstand aan waarna een snelheidsradar te vinden is maar geeft het aantal kilometers aan waar eventueel met mobiele snelheidsradars geflitst kan worden.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »