Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

He,He de zomer begint

Gepubliceerd op 20 juni 2021 om 07:48


He,He de zomer begint nu ook officieel in Spanje.

He,He de zomer begint morgen 21 juni om 5.32 uur officieel in Spanje. De verano is wat temperaturen betreft allang begonnen in Spanje maar morgen dus ook officieel. De zomer duurt precies 93 dagen en 15 uur en eindigt op 22 september om 19.31 uur hiermee is de lente die  92 dagen en 18 uur duurde afgesloten.

HE,HE DE ZOMER BEGINT NU OOK OFFICIEEL IN SPANJE.

astronomisch bepaalde begin van de zomer (verano) is de zomerzonnewende op 21 juni op het noordelijk halfrond en op 21 december op het zuidelijk halfrond. De zon gaat dan door het zomerpunt, de zon bereikt die dag de hoogste stand boven de horizon en de dag duurt het langst

Booking.com

zomer eindigt met het begin van de herfst (otoño) op 22 september om 19.31 uur op het noordelijk halfrond en 21 maart op het zuidelijk halfrond. De zomer volgt op de lente (primavera) die op 20 maart 10.37 uur begon en een duur had van 92 dagen en 18 uur.

praktische redenen begint de meteorologische zomer eerder, op 1 juni op het noordelijk halfrond en op 1 december op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan tot 1 september respectievelijk 1 maart.

 

De zomer kenmerkt zich op het noordelijk halfrond door relatief hoge temperaturen, langer daglicht en het vaker voorkomen van onweer, ook in Spanje zoals in de maand augustus waar zomerse (vaak heftige) buien mogelijk zijn.

 

Verder is er in het eerste deel van de zomer (zeg maar lente want als de temperaturen oplopen wordt het droger) veel bloeiende natuur. De zomer is ook het seizoen met de voor de meeste mensen langste vakantie van het jaar: de zomervakantie die voor Spaanse scholieren bijna drie maanden duurt.

Mocht je alvast vooruit willen kijken, de zomer 2022 begint op 21 juni om 11:13 uur; in 2023 op 21 juni om 16:57 uur; in 2024 op 20 juni om 22:50 uur.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »