Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

vakantie-voorpret

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 14:58


VAKANTIE-VOORPRET

 Haal het maximale uit je vakantie-voorpret

Volgens de Van Dale betekend voorpret Het plezier dat men bij voorbaat heeft, voordat men iets plezierigs beleven gaat kortweg gezegd, “Plezier vooraf” nou daar valt bij mij vooral vakantie-voorpret onder. Het is toch heerlijk om al vooraf van je vakantie te genieten? Volgens de The New York Times blijkt is de vakantie-voorpret misschien nog wel intensiever dan de vakantie zelf. Daarom hier een paar goede tips om hier het groots mogelijke uit te halen!

Haal het maximale uit je vakantie-voorpret

Wist je dat er geen ander volk ter wereld is dat meer van vakantie-voorpret geniet dan Nederlanders? Uit een ander onderzoek, dat al enige tijd geleden werd gehouden, blijkt namelijk dat 64% van de Nederlanders al blij wordt als er een vakantie voor de deur staat en het tijd is voor vakantie-voorpret. Wereldwijd ligt dit percentage op slechts 48%.

Booking.com

Creëer een beeld van je volgende bestemming

Het liefst boek ik mijn vakantie zo vroeg mogelijk; om zoveel mogelijk voorpret te beleven en maanden uit te kijken naar dat ene tripje. Sterker nog, als ik geen vakantie heb gepland, word ik echt ongelukkiger. Het er naar toe leven maakt me alleen al gelukkiger.

 

Hoe fijn is het om al maanden weg te dromen bij plaatjes van Málaga, Valencia, GranadaAlicante of een van de vele Costa's waar ik afgelopen september ein-de-lijk naar toe ging. Niet alleen krijg je zo een goed beeld van jouw volgende vakantiebestemming, je komt ook meteen de leukste hotspots in de vorm van bezienswaardigheden en restaurants tegen.

Leer de taal van je vakantiebestemming

Je bestemming ervaar je op z’n best als je in contact komt met de locals. En hoe kan dit beter dan door een woordje Frans/Spaans/Italiaans/Kroatisch/Turks te spreken? We hebben een paar tips voor je als jij de taal van je vakantiebestemming wilt leren:

 

  • Er zijn handige apps waarbij je eenvoudig – en vaak gratis of tegen een laag bedrag – taalcursussen kunt volgen. Een goed voorbeeld hiervan is Duolingo of de 50 talen leren-app (alleen voor iPhone).

 

  • Taal leren aan de hand van een boek? Bij de (online) boekenwinkels zijn hier tal van boeken voor verkrijgbaar. Voor vakantie-doeleinden zijn de Hoe & Wat-taalgidsen heel fijn.

Ga voorproeven!

Oké, de tapas in Nederland kunnen niet tippen aan de tapas in Sevilla en paella smaakt ook tien keer lekkerder als je in Spanje bent. Maar je kunt wel vast een beetje in vakantiesfeer komen als je voor gaat proeven. Op vakantie kan het dan alleen maar nóg lekkerder worden!

Ben je op zoek naar wereldgerechten die bij jouw vakantiebestemming passen? Voor Spanje tippen we tapas, de Spaanse tapas eten wij graag in de vorm van tortilla of pittige gehaktballetjes.

Nog meer tips voor ultieme vakantie-voorpret

  • Welke bezienswaardigheden moet ik wel of niet bezoeken, wat zijn leuke adresjes om te eten? Je kan dit allemaal op internet opzoeken, maar waarom niet eens old school een reisgids. Vooral fijn om op regenachtige dagen weg te dromen bij de volgende zonnige bestemming op je agenda.

 

  • Als ik op vakantie ga, haal ik overal tips vandaan; reisblogs, reisgidsen, Pinterest… Notities sla ik op in mijn telefoon, in mijn mail, in notitieboekjes en waar dan ook nog meer. Een echt overzicht ontbrak nog wel eens. Tegenwoordig maak ik zelf van alles wat ik verzamel een reisgidsje. Dan heb ik alles wat ik interessant en leuk vind bij de hand. Digitaal, zodat ik hem altijd vanuit mijn telefoon kan raadplegen.

 

  • Leuk voor een vakantie met kinderen: maak een aftelkalender. Elke dag mogen ze een kruisje zetten in een hokje. Tot alle hokjes vol zijn én ze ein-de-lijk op vakantie gaan.

 

We zijn benieuwd; wat is voor jou vakantie-voorpret en hoe haal je het maximale hieruit voor jezelf?

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »