Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Vrachtwagens moeten zondags rechts rijden in Catalonië en niet inhalen

Gepubliceerd op 1 oktober 2021 om 08:21


VRACHTWAGENS MOETEN ZONDAGS RECHTS RIJDEN IN CATALONIË EN NIET INHALEN

Tussen Girona en El Vendrell op de tolvrije snelweg AP-7 mogen vrachtwagens zondags niet meer inhalen en alleen nog rechts rijden. Dit geld alleen op de AP-7 snelweg in de autonome regio Catalonië.

VRACHTWAGENS MOETEN ZONDAGS RECHTS RIJDEN IN CATALONIË EN NIET INHALEN

Vrachtwagens mogen op zondag niet inhalen of sneller gaan dan 80 kilometer per uur op de AP-7. Zware voertuigen mogen alleen op de rechterrijstrook rijden en mogen op zondagen niet inhalen of harder rijden dan 80 kilometer per uur op de snelweg AP-7, in het gedeelte tussen Girona en El Vendrell (Tarragona) en in beide richtingen.

Booking.com

De Servei Català de Trànsit (SCT) legde donderdag in een verklaring uit dat de maatregel tot doel heeft de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer te garanderen om de impact van de intrekking van tol op deze snelweg, die in de afgelopen weekenden heeft geleid tot inhoudingen, te minimaliseren.

De beperking geldt vanaf dit weekend, elke zondag tussen 15.00 uur en 22.00 uur tot de inwerkingtreding van de oplagebeperkingen voor 2022, nog in afwachting van goedkeuring.

Het heeft gevolgen voor voertuigen met een maximaal toegestane massa van meer dan 7.500 kilo of een maximale massa van de set - aanhanger en lading tellen - en vervangt de maatregel die tot afgelopen weekend van kracht was, waardoor vrachtwagens zondag niet op deze snelweg mochten rijden.

Trànsit heeft benadrukt dat het de maatregel heeft aangenomen "na gesprekken met de transportsector" en heeft aangegeven dat het zal doorgaan met het aanleggen van extra rijstroken op sommige delen van de snelweg om retenties te verminderen.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

bron:  SpanjeVandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »