Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

In een vliegtuig zijn dit de beste zitplaatsen

Gepubliceerd op 17 oktober 2021 om 10:20


In een vliegtuig zijn dit de beste zitplaatsen

Weet jij welke vliegtuigstoel de beste keuze is? Het reserveren van een stoel is helemaal niet zo makkelijk, eerst moet je met je zelf te rade gaan wat wil je veel c.q. extra beenruimte of wil je tijdens de vlucht naast elkaar zitten, wil je voor of achter aan zittenden het gangpad  of toch liever bij het raam? Maar maak je geen zorgen als je dit artikel gelezen hebt weet jij wat voor jou de beste zitplaatsen zijn in een vliegtuig en kun je eindelijk van jouw vakantie gaan genieten…

IN EEN VLIEGTUIG ZIJN DIT DE BESTE ZITPLAATSEN

De koning onder de zitplaatsen

Als eerste kunnen kiezen uit het eten en drinken, extra beenruimte én ongestoord kunnen genieten van het uitzicht, omdat er geen vliegtuigvleugel in de weg zit? In de vliegtuigmodellen Airbus A320 en Boeing 737, die door Easyjet en KLM gebruikt worden voor korte vluchten naar bestemmingen in Spanje is dit mogelijk! Al deze voordelen vind je namelijk als je stoel 1A hebt geboekt, de echte koning onder de zitplaatsen. 

Booking.com

Wel is het handig om een lekker dikke trui of een extra vestje mee te nemen, want stoel 1A is een van de koudere plekken in het vliegtuig. Je kunt natuurlijk niet alles hebben, maar dat hebben we wel over voor een top plek toch? Dit is echt een van de beste zitplaatsen in het vliegtuig!

 

Speciale wensen? Dat kan!

Hoef je niet het totaalpakket te hebben, maar heb je speciale wensen? Denk aan alleen extra beenruimte of snel het vliegtuig uit kunnen. Dít zijn de beste zitplaatsen in het vliegtuig voor als je speciale wensen hebt, we zetten ze voor jou even op een rijtje…

Speciaal voor de lange mensen

Iedereen met lange benen heeft het vast wel eens meegemaakt, nog nét niet helemaal opgevouwen zitten in het vliegtuig. Yoga is leuk hoor, maar 3 uur lang in dezelfde krampachtige positie is het ook niet helemaal. Een stoel bij het gangpad is een goede oplossing, je kunt je benen af en toe even lekker strekken. Let wel op de trolleys, anders begin je de vakantie gelijk met een blauwe plek. Een voordeel van een stoel aan het gangpad is natuurlijk wel dat je niet over mensen heen hoeft te klimmen als je even moet gaan plassen. Bereid om extra te betalen? De plekken bij de nooduitgang hebben vaak ook lekker veel beenruimte. Al moet je hier in geval van evacuatie natuurlijk wel helpen bij het openen van de nooduitgang en het is hier iets tochtiger, maar dan zit je wel heerlijk relaxed op je vlucht naar Spanje

 

Voor een snelle overstap

Het gebeurt soms, je hebt maar een korte tijd om je overstap te halen. Elke keer weer stress! Is dit het geval? Neem dan een stoel helemaal voorin het vliegtuig, zo ben je er als een van de eersten uit en kan je enigszins rustig lopen naar jouw volgende vlucht. Ook is dit fijn als je geen transfer hebt en je bijvoorbeeld een taxi moet nemen. Nu ben je de grote menigte misschien voor en heb jij als eerste een taxi en ben je nog sneller op jouw bestemming.

Voor de snack liefhebbers

Maakt dat beenruimte je niet zoveel uit, maar heb je liever de eerste keuze van de snacks? Ga dan zo ver mogelijk voorin zitten. De stewardessen beginnen vaak vooraan en werken zo hun weg naar achteren. Achterin heb je mogelijk beperkte keuze en voorin is de keuze reuze. Als je dus nog uit alles wil kiezen, ga dan vooral voorin zitten.

 

Alles voor het uitzicht

Om te genieten van het prachtige uitzicht is het natuurlijk logisch dat je een plek kiest aan het raam. Nu is het vliegtuig heel groot en zijn er zoveel opties om bij het raam te zitten, waar kan je dan het best plaatsnemen? Kijk goed naar waar de vleugel zich bevindt en ga hier zo ver mogelijk vanaf zitten. Dus of helemaal naar achteren, zo zit de vleugel ook niet voor je neus. Of ga voor de vleugel zitten zodat ook hier niks je zicht belemmert.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Zoover.nl

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »