De duinen van Maspalomas hebben zich geweldig hersteld

Gepubliceerd op 17 oktober 2021 om 11:43


DE DUINEN VAN MASPALOMAS HEBBEN ZICH GEWELDIG HERSTELD

De duinen van Maspalomas , deze bijzondere bezienswaardigheid op Gran Canaria, hebben zich geweldig hersteld door de noodtoestand. Doordat er weinig tot geen toeristen het eiland bezochten is er een verrassend goed herstel ingetreden op dit unieke stukje natuur. je kunt zelfs spreken van dat ‘dunas de Maspalomas’ de laatste 50 jaar nog nooit zogoed uitgezien heeft.

IN EEN VLIEGTUIG ZIJN DIT DE BESTE ZITPLAATSEN

Foto: Eldiario.es

De afwezigheid van de mens tijdens de noodtoestand heeft ervoor gezorgd dat de duinen van Maspalomas er uitstekend bij liggen. De ‘dunas’ is in een normale situatie waarin het eiland overspoeld wordt door toeristen een van de grootste publiekstrekkers van het zuiden van Gran Canaria.

Booking.com

Maar de afwezigheid van deze duizenden toeristen die zich bewegen in dit uitzonderlijke natuurgebied heeft ervoor gezorgd dat de duinen er bijna maagdelijk bij liggen en er nergens voetstappen in het zand te zien zijn. De ‘dunas de Maspalomas’ is een beschermd natuurgebied van 400 hectare maar ondanks de beschermende status is het toerisme een ernstige bedreiging gebleken.

Maar de autoriteiten willen nu de duinen beter gaan beschermen om ervoor te zorgen dat de huidige staat van dit natuurgebied ook als het toerisme weer op gang komt behouden blijft. Zo wil men beter gaan controleren, wil men het aantal bezoekers verlagen en moet er tijdens het plan MasDunas meer aandacht komen voor de educatie en uitleg van dit bijzondere en unieke natuurgebied. Ook moet er meer onderhoud worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de ‘Dunas’ er mooi bij blijven liggen.

 

Woestijn en oase

Las Dunas de Maspalomas is een uniek natuurgebied op Gran Canaria vanwege zijn schoonheid en de variëteit aan ecosystemen die het herbergt. Beschermd door de regering van de Canarische Eilanden als bijzonder natuurreservaat, omvat de 400 hectare een prachtig strand, levende duinen van organisch zand, een palmbomen bos en een lagune met brak water.

 

Deze mengeling van woestijn en oase bevindt zich aan de kust in het uiterste zuiden van Gran Canaria en is omringd door de befaamde hotels van de grote toeristische kern Maspalomas.

Om dit natuurlandschap beter te leren kennen, is het goed om het informatiecentrum en het uitzichtpunt te bezoeken, die beiden in het Hotel Riu Palace gevestigd zijn in het noordoostelijk deel van Maspalomas, dat bekend staat als Playa del Inglés.

 

Vandaar vertrekt een wandelpad, waarvan zijweg nummer 3, de verschillende soorten duinen van het reservaat doorkruist en dat naar het grote, zonovergoten strand van Maspalomas leidt.

 

Vanaf daar kan men het overvloedige wilde leven van la Charca observeren en genieten van de verfrissende schaduw van Palmeral en kan men een bezoek brengen aan het ecologische park Tony Gallardo.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  SpanjeVandaag

Wat gaan we ondernemen in Gran Canaria?

Misschien ook interessant :


«   »