Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Stof om na te denken

Gepubliceerd op 16 december 2021 om 13:17


Waarom er in onze tijd geen ‘groen gedoe’ was

STOF OM NA TE DENKEN

Een erg grappig stukje voor de oudjes onder ons die niet aan groen gedoe deden en daar voor aangekeken wordt door de huidige generatie. Wij zouden het milieu verpest hebben... Ik heb na zorgvuldig zoeken niet de schrijver van dit stuk kunnen vinden.

Bij de kassa van een supermarkt stelt de jongedame achter de kassa aan een oudere vrouw voor dat zij voortaan haar eigen tas meebrengt in plaats van een plastic tas te kopen. ‘Want plastic tassen zijn niet goed voor het milieu,’ zegt ze. De oudere vrouw verontschuldigt zich. ‘Wij hadden dat groene gedoe niet toen ik jong was!’ De juffrouw achter de kassa antwoordt: ‘Ja dat is ons probleem: jullie generatie, oude mensen, maakt zich niet zo druk om het milieu te sparen voor toekomstige generaties.’

WAAROM ER IN ONZE TIJD GEEN ‘GROEN GEDOE’ WASVULKAAN STOPT?

De kassajuffrouw heeft gelijk.

De oude generatie had dat groene gedoe niet in hun dagen. Toen hadden we melk in flessen, frisdrank en bier in flessen, jam in glazen potjes die we leeg en omgespoeld terugbrachten naar de winkel. De winkel stuurde deze terug naar de fabriek en daar werden deze flessen en potjes opnieuw gevuld.

Booking.com

Wij deden echt aan recycling.

Vis en groenten werden nog verpakt in oude kranten en niet alles was geseald. Maar we deden niet aan dat groene gedoe. Wij liepen trappen omdat we niet over roltrappen en liften beschikten. Wij liepen naar de supermarkt of buurtwinkel en hesen ons niet in de auto als we twee straten verder moesten zijn.

Wij hadden melk in flessen en de vis en groenten gingen in een oude krant

Maar u heeft gelijk! 

Wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd!

Babyluiers gingen in de kookwas, omdat wegwerpluiers niet bestonden.

De gewassen kleren aan de drooglijn in de tuin en niet in een energieverslindende wasdroger. 

Wind- en zonnen energie droogden onze kleren echt - vroeger, in onze dagen.

 Kinderen droegen de afdankertjes van broers en zussen en kregen niet meteen gloednieuwe kleren.

Maar u heeft gelijk!

Wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd. In die tijd hadden we misschien één tv of radio in huis en niet één op elke kamer. In de keuken werden gerechten met de hand geroerd en gestampt omdat we geen elektrische apparaten hadden die alles voor ons deden. We hadden ook geen magnetrons. In die tijd gebruikten we geen elektrische grasmaaier maar liepen er zelf achter. We sportten door te werken, zodat we niet naar de fitnessclub hoefden om op elektrische loopbanden te rennen.

 

Maar u heeft gelijk!

Wij hadden dat groene gedoe toen niet. Wij dronken water uit de kraan als we dorst hadden in plaats van uit een plastic fles. Wij vulden onze pennen met inkt in plaats van elke keer een nieuwe pen te kopen. Mannen schoren zich nog met een scheermes dat ze zelf op de riem aanzetten, in plaats van complete weggooimesjes.

Wij vulden onze pennen met inkt in plaats van elke keer een nieuwe pen te kopen

Maar ja, wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.

Wij liepen of fietsten naar school in plaats van onze ouders als 24-uursservice te gebruiken. Mensen pakten de fiets of namen de bus of trein in plaats van voor elke rit de auto te pakken.

 

Wij hadden 1 stopcontact per kamer en niet een heel arsenaal aan stekkerdozen en verlengsnoeren om een dozijn apparaten van stroom te voorzien.

 

En wij hadden geen smart telefoon nodig die een signaal moet op te vangen van een satelliet, die honderden kilometers verderop in de ruimte hangt, zodat de huidige generatie de hele dag bereikbaar is of om uit te zoeken waar dichtstbijzijnde pizzatent zich bevindt.

Maar is het niet in-en-in triest dat vele van de huidige generatie klaagt over hoe verspillend wij 'oudere mensen' waren, gewoon omdat wij 'dat groene gedoe' niet hadden in onze tijd?

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: een onbekende auteur
Wat gaan we ondernemen in Spanje?

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »