Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Correos heeft weer de traditionele brievenbussen voor de kinderen

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 12:46


Correos heeft weer de traditionele brievenbussen voor de kinderen

Het ‘Departamento de Envíos Extraordinarios’ van de Spaanse post Correos heeft weer de traditionele brievenbussen waarin de kinderen in Spanje hun brieven kunnen stoppen voor de Drie Wijzen en de Kerstman geopend. Dit jaar is er voor het tweede jaar op rij ook een virtuele brievenbus zodat de kinderen via internet hun brieven met wensen kunnen versturen. 

CORREOS HEEFT WEER DE TRADITIONELE BRIEVENBUSSEN VOOR DE KINDEREN

Foto: Correos

Het Spaanse kinderfeest wat te vergelijken is met Sinterklaas is het feest van de Reyes Magos ofwel Driekoningen. Dat neemt niet weg dat er ook veel kinderen zijn die met Kerstmis cadeaus ontvangen maar Driekoningen is en blijft het traditionele kinderfeest.

Booking.com

Traditiegetrouw kunnen kinderen hun wensen voor cadeaus in een brief naar de reyes Magos schrijven maar moeten ze ook aangeven of ze braaf of stout zijn geweest en waarom ze recht hebben op cadeaus dit jaar. Het mooiste moment is normaal gesproken het afgeven van de brief die gericht is aan een van de Drie Wijzen, Melchior, Caspar of Balthasar.

Maar vanwege de corona-maatregelen is het persoonlijk afgeven van de brieven dit jaar (net zoals vorig jaar) wat moeilijker dan andere jaren. Daarom heeft de ‘Afdeling van Buitengewone Verzendingen’ (Departamento de Envíos Extraordinarios) van de Spaanse postservice Correos in het hele land circa 600 speciale brievenbussen geplaatst waar de brieven tot 5 januari in gedaan kunnen worden. Overigens worden de speciale brievenbussen van de Koninklijke postbodes al 25 jaar lang geplaatst in Spanje. 

 

In die blauwe brievenbussen (zie foto) is plaats voor brieven aan de Kerstman (Papá Noel) en de Drie Wijzen (Reyes Magos). Maar dit jaar heeft Correos ook een speciale website geopend waar virtueel en veilig via internet een brief verstuurd kan worden: www.departamentodeenviosextraordinarios.es.

De kinderen die dat via internet doen moeten eerst een test doen of ze braaf of stout zijn geweest (detector de niños buenos) waarna ze het mooiste briefpapier kunnen kiezen, de brief kunnen schrijven (typen) en het speciale feeënstof (polvo de hada) kunnen toevoegen om zo de brief naar de Kerstman in Lapland of de Drie Wijzen in Verre Oosten kunnen sturen.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :