Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Nieuw verkeersbord voor lage-emissiezones

Gepubliceerd op 21 januari 2022 om 08:38


Nieuw bord voor lage-emissiezones

SPANJE KRIJGT EEN NIEUW VERKEERSBORD VOOR LAGE-EMISSIEZONES

Alle steden in Spanje met meer dan 50.000 inwoners gaan conform de Spaanse klimaatverandering wet (Ley de Cambio Climático) gebieden aanwijzen waar vervuilende voertuigen beperkte toegang hebben de zogenaamde lage-emissiezones. Verschillende steden hebben momentaan hun eigen verkeerssignalen hebben. Maar de Spaanse verkeersdienst DGT heeft nu een nieuw verkeersbord geïntroduceerdDat vanaf dit jaar in geheel Spanje zal gelden.

SPANJE KRIJGT EEN NIEUW VERKEERSBORD VOOR LAGE-EMISSIEZONES

Praktisch alle grote Spaanse steden krijgen een nieuwe verticale bewegwijzering die specifiek bedoeld is om lage-emissiezones (Zonas de Bajas Emisiones of ZBE) te markeren. In feite gaat het om een verbodsbord ofwel verboden-toegang-bord behalve als een voertuig voldoet aan bepaalde eisen. Je kunt het nieuwe verkeersbord ook omschrijven als een ‘begin-milieuzone-bord’.

Booking.com

Veel Spaanse steden zoals Madrid en Barcelona hebben milieuzones of lage-emissiezones (zonas de bajas emisiones) ingevoerd die alleen toegankelijk zijn voor voertuigen die een geldige milieusticker (etiquetas medioambientales of distintivo ambiental) hebben. De nieuwe verkeersborden geven aan welke voertuigen deze milieuzones of lage-emissiezones mogen betreden.

Milieustickers

De enige voertuigen die de lage-emissiezones mogen betreden en die zo staan aangegeven op de nieuwe vertical bewegwijzering van de Dirección General de Tráfico (DGT) zijn:

Blauw – 0: voertuig zonder uitstoot zoals elektrische en op gas rijdende voertuigen.

 

 

Blauw-groen – ECO: hybride en op gas rijdende voertuigen die aan de criteria voldoen van de groene sticker.

 

Groen – C: benzineauto’s geregistreerd in 2006 of later; dieselauto’s geregistreerd in 2014 of later; voertuigen met meer dan 8 zitplaatsen en zware voertuigen, zowel benzine als diesel, geregistreerd in 2014 of later.

De volgende voertuigen zijn niet toegestaan in die gebieden waar de nieuwe verkeersborden staan:

 

Geel – B: benzineauto’s geregistreerd in 2000-2013; dieselauto’s geregistreerd in 2006-2013; voertuigen met meer dan 8 zitplaatsen en zware voertuigen, zowel benzine als diesel, geregistreerd in 2005-2013.

Alle overige voertuigen (benzineauto’s en busjes voor 2000 en dieselauto’s en bussen voor 2006) waar geen milieusticker voor bestaat in Spanje.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: