Spanje krijgt opnieuw te maken met regen, storm en sneeuw

Gepubliceerd op 19 april 2022 om 08:49


SPANJE KRIJGT OPNIEUW TE MAKEN MET REGEN, STORM EN SNEEUW

De Semana Santa Paasweek en Pasen zijn voorbij en daarmee ook het mooie weer zo lijkt het. Met enorm hoge temperaturen op de Canarische Eilanden en op bepaalde plaats op het Spaanse vasteland en de Balearen. Krijgt Spanje opnieuw te maken met regen, storm en sneeuw

NIEUWE VERKEERSWET MET WIJZIGINGEN EN HOGERE BOETES IN SPANJE

De Semana Santa Paasweek en Pasen zijn voorbij en daarmee ook het mooie weer zo lijkt het. Met enorm hoge temperaturen op de Canarische Eilanden en op bepaalde plaats op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden, mogen de inwoners van Spanje en bezoekers van het land niet klagen over het mooie weer tijdens en voor Pasen. 

Booking.com

Maar daar lijkt nu een einde aan te komen omdat er een zogenaamde BFA aankomt die niet alleen storm en regen met zich meebrengt maar ook sneeuw.

BFA staat voor ‘Borrasca Fría Aislada’ wat in het Nederlands een geïsoleerde koude storm  is. Het gaat om een koude luchtstroom die geïsoleerd is van de westerse circulatie wat niet hetzelfde is als een DANA of ‘Depresión Aislada en Niveles Altos’. Al met al zorgt deze BFA voor neerslag, koudere lucht en kans op sneeuw.

 

Vanaf woensdag  zal het weer een ommekeer maken op veel plaatsen in Spanje waarbij er hevige regenbuien kunnen vallen in Aragón waar het in de hoger gelegen delen van de Pyreneeën ook kan sneeuwen en langs de Middellandse Zeekust waar ook veel regen verwacht wordt in onder andere Catalonië. Murcia en de Valencia regio. De regen zal de hele week aanwezig blijven en langzaam het Spaanse vasteland verlaten.

De Spaanse weerdienst AEMET heeft gewaarschuwd  voor de significante weersverandering vanaf dinsdag 19 april. Voor woensdag zijn er gele weeralarmen afgeggeven voor Aragón, Teruel en La Rioja vanwege sneeuw en regen.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »