in Spanje verwacht men opnieuw regen, lagere temperaturen, saharastof en modderregen

Gepubliceerd op 26 april 2022 om 08:15


IN SPANJE VERWACHT MeN OPNIEUW REGEN, LAGERE TEMPERATUREN, SAHARASTOF EN MODDERREGEN

Wat een maand! April doet wat ie wil of ‘En april aguas mil’ in het Spaans en dat was en is nog steeds te merken. April 2022 was een achtbaan van weerfenomenen waarbij praktisch alles de revue heeft gepasseerd in Spanje: van storm, overstromingen, wilde zeeën, regen, hagel, sneeuw en ook de modderregens en fijn saharastof. En de maand april wordt ook weer op bijzondere wijze afgesloten dankzij een Atlantische storm die voor instabiliteit van het weer zorgt.

NIEUWE VERKEERSWET MET WIJZIGINGEN EN HOGERE BOETES IN SPANJE

De maand april neemt afscheid met veel regenval op diverse plaatsen in Spanje. Daarbij gaan die regenbuien  gepaard met stormen met onweer op verschillende plaatsen. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet  zal woensdag de regenachtigste dag zijn waarna de regen zich zal concentreren op het oosten van het Spaanse vasteland zoals in het oosten van Cantabrië, in de Pyreneeën van Aragón en Catalonië en het noordoosten van Catalonië.

Booking.com

De regen gaat gepaard met de typische modderregen (lluvia de barro) die veroorzaakt wordt door het fijne saharastof (polvo en suspensión) dat zich nog in de lucht bevindt. De temperaturen kunnen ook in sommige delen van het land met 10 graden dalen waarbij met name het oosten van het Spaanse vasteland koeler zal blijven tot mei.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »