Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Op 4 juni wordt het grootste labyrint van Spanje geopend

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 13:01


Op 4 juni wordt het grootste labyrint van Spanje geopend

Op 4 juni wordt het grootste labyrint van Spanje geopend: 6.120 meter vegetatie waar je in kunt verdwalen. Wie erin durft te gaan, doet er tussen de 30 en 40 minuten over om er weer uit te komen.

Aan de vele charmes die Galicië heeft , komt er binnenkort een heel merkwaardige nieuwe bij: het grootste labyrint van Spanje. Onder de naam Labirinto de Breoghán vinden we het in de gemeente Vilarmaior (A Coruña) en beslaat het een ruimte van 6.120 meter . Bovendien zullen we er binnenkort van kunnen genieten en ons kunnen verliezen binnen de groene muren, aangezien het op 4 juni voor het publiek wordt geopend.

OP 4 JUNI WORDT HET GROOTSTE LABYRINT VAN SPANJE GEOPEND

Een moeilijke plek om te ontsnappen

Het Breoghán-labyrint bestaat uit lange onverharde wegen van in totaal 2,3 kilometer omgeven door  meer dan 4.000 bomen . En zoals verwacht, is het niet gemakkelijk om hier uit te komen. "Het idee is dat bezoekers verdwalen en dat het tussen de 30 en 40 minuten duurt om de uitgang te vinden ", zegt José Luis Meitín, de maker van deze plek, tegen La Voz de Galicia .

Booking.com

Maar raak niet in paniek als je het einde niet kunt vinden. Zoals Meitín uitlegt, krijgen degenen die het labyrint durven binnen te gaan bij de ingang een telefoonnummer dat ze kunnen bellen om te horen hoe ze moeten ontsnappen .

Deze door bomen gevormde gangen die een Keltisch kruis in het midden vormen en ons oriëntatiegevoel op de proef stellen, zijn ontworpen door Raúl Castellar, een medewerker van Adrian Fisher, bekend als een van de beroemdste doolhof ontwerpers ter wereld.

 

Daarnaast vinden we buiten een kiosk, een picknickplaats, toiletten en een parkeerplaats. En volgens Meitin voor La Opinion de A Coruña is hij van plan om het op middellange termijn te completeren met een uitkijktoren om het van bovenaf te bekijken.

Prijzen en dienstregelingen

De toegang tot het labyrint kost over het algemeen 5 euro , 3 euro voor kinderen onder de 12 jaar en is gratis voor kinderen onder de 7. De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 20.30 uur van dinsdag tot zondag en is open tot en met 12 oktober. Houd er ook rekening mee dat de kaartverkoop een uur voor sluitingstijd stopt.

 

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR Galicië NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 20minutos.es

Wat gaan we ondernemen aan de Galicië?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »