Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Contante betaling is nu in Spanje met de wet geregeld

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 08:16


Contante betaling is nu in Spanje met de wet geregeld  

Contante betaling is in Spanje met de wet geregeld zodat altijd en iedereen contant mag en moet kunnen betalen

Het wordt steeds moeilijker en is soms zelfs helemaal niet mogelijk om in Nederland en België en ook steeds meer in Spanje om met contant geld te betalen. Spanje heeft nu met een Koninklijk besluit vastgelegd dat het betalen met euromunten en eurobiljetten een recht is en dat deze mogelijkheid altijd moet bestaan om zo oudere en de mensen in de dorpen en het platteland om deze van financiële uitsluiting te voorkomen. Wat contante betalingen betreft , deze hebben wel een limiet om fraude te voorkomen van 1.000 euro .

CONTANTE BETALING IS NU IN SPANJE MET DE WET GEREGELD Publiceren

Via het Koninklijk besluit geeft men in feite aan dat consumenten en klanten  het recht hebben om contant met munt- en papiergeld te betalen. Een van de redenen voor deze wijziging is om financiële uitsluiting van bepaalde groeperingen zoals ouderen of inwoners van bijvoorbeeld het platteland te voorkomen.

Booking.com

De wijziging  van de Algemene wet voor de Verdediging van consumenten en gebruikers waarbij contante betaling in elke vestiging in Spanje wordt gegarandeerd, is op zaterdag 28 mei (2022) in werking getreden. Dankzij deze wijziging kan een consument of klant het betalen met contant geld niet meer ontzegd worden.

Concreet is het artikel 82.4 van het Koninklijk Wetsbesluit (Real Decreto-ley) 24/2021 van 2 november dat jaar aangepast wat specifiek gaat over de erkenning van overtredingen en sancties wat betreft consumentenbescherming. Weigering om een contante betaling te accepteren is vanaf nu een inbreuk op deze wet. Het gaat om een inbreuk die als niet ernstig beschouwd zal worden maar die in ernstige gevallen kan zorgen voor sancties tussen de 150 en 10.000 euro zoals bijvoorbeeld als een bedrijf weigert contant geld te accepteren.

In Spanje bestaat het Plataforma Denaria  ter bescherming van het contant betalen. Contant geld blijft nog steeds een van de meest gebruikte betaalmiddelen volgens het platform dat zich baseert op de informatie van de Spaanse Centrale Bank. Ook is het contant betalen een symbool voor vrijheid omdat men niet gebonden is aan banken, creditcardmaatschappijen etc en wordt het gezien als een privacy garantie.

 

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR de Spanje NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen aan in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »