Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Deze week wordt er extreem warm weer verwacht in Spanje

Gepubliceerd op 7 juni 2022 om 17:59


Deze week wordt er extreem warm weer verwacht in Spanje

Deze week  kunnen de temperatuur oplopen naar 35 tot en met 40 en ‘s nachts komt de temperatuur niet onder de 20 graden 

Volgens een meteoroloog en woordvoerder van de Spaanse weerdienst Aemet zullen veel delen van Spanje deze week te maken krijgen met een zeer uitzonderlijke warme periode met temperaturen tussen de 35 en 40 graden. Overdag zullen de temperaturen tussen de 5 en 10 graden hoger zijn dan normaal terwijl op veel plaatsen de temperatuur ook ‘s nachts niet onder de 20 graden zal komen. 

DEZE WEEK WORDT ER EXTREEM WARM WEER VERWACHT IN SPANJE

Beeld: 123rf

Met name in het zuiden en midden van het Spaanse vasteland  zullen de temperaturen enorm stijgen en voor een zinderende hitte zorgen, zowel overdag als ‘s nachts met tropische nachten. Overdag zullen de temperaturen  vanaf woensdag in o.a. Andalusië, Extremadura, delen van Castilla-La Mancha, in het zuiden van Castilië en León, Madrid en het zuiden van Aragón tussen de 35 en 40 graden liggen.

Booking.com

Langs de Middellandse Zeekust in de Valencia regio en Catalonië en op de Balearen eilanden liggen de temperaturen lager en komen deze amper boven de 30 graden, behalve misschien in Murcia, het zuiden van de provincie Tarragona en het noorden van de provincie Girona. Ook op de Canarische Eilanden gaan de temperaturen omhoog waarbij deze op sommige plaatsen boven de 30 graden zullen komen.

De oorzaak  van deze ‘warme en ongewone episode’ is een combinatie van factoren: enerzijds een massa subtropische lucht samen met hogedrukgebieden zowel aan de oppervlakte als in de hogere niveaus van de troposfeer van waaruit dalende bewegingen optreden van de lucht die de opwarming veroorzaakt. Daarnaast staat in juni de zon erg hoog boven de horizon wat ervoor zorgt dat het aardoppervlak opwarmt. Omdat er nauwelijks bewolking is zal de zon gedurende vele uren de opwarming bevorderen.

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR Spanje NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen aan in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »