Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Via het project Hola Pueblo zoeken 80 dorpen nieuwe inwoners in Spanje

Gepubliceerd op 13 juni 2022 om 16:57


VIA HET PROJECT HOLA PUEBLO ZOEKEN 80 DORPEN NIEUWE INWONERS IN SPANJE

Misschien wat voor mensen die in Spanje willen gaan wonen en niet direct aan de kust of In een stad willen of moeten gaan wonen. Dan 80 Spaanse dorpen zoeken nieuwe inwoners en dat met een huurprijs vanaf 100 euro/maand

Er zijn namelijk 8o dorpen op het Spaanse platteland die via het project HolaPueblo op zoek zijn naar nieuwe inwoners. Het HolaPueblo project wordt ondersteund door Red , Correos, AlmaNatura, Eléctrica de España, Triodos Bank en IKEA. Dit project biedt voor zowel Spaanse inwoners als buitenlanders een goede kans om in één van de 80 deelnemende dorpen  te gaan wonen en werken. Het project “HalloDorp” dan dat betekend HolaPueblo gaat de mensen je helpen op je  zoektocht naar een woning die geprijsd staan vanaf 30.000 euro of bij huurwoningen vanaf 100 euro huur per maand.

VIA HET PROJECT HOLA PUEBLO ZOEKEN 80 DORPEN NIEUWE INWONERS IN SPANJE

Op de website van HolaPueblo is een kaart met alle locaties  waar aanbiedingen staan om een huis te kopen of te huren, evenals meerdere voordelen voor gezinnen met kinderen die besluiten naar het platteland te verhuizen. 

Booking.com

Daarnaast geeft het project ook de fiscale steun en mogelijkheden aan die zullen worden gegeven aan degenen die een bedrijf in een dorp willen openen. Nu heeft HolaPueblo een nieuwe editie (deel III) van het initiatief gelanceerd dat inwoners of ondernemers zal selecteren die zich willen vestigen in een van de 80 geselecteerde plattelandsgemeenten. 

Lees HIER  de verhalen van nieuwe inwoners die reeds in een van de dorpen zijn gaan wonen en de activiteiten die ze zijn gestart. Tijdens de eerste editie werden 20 inwoners in 10 dorpen gezocht, iets dat tijdens de tweede editie werd uitgebreid naar 64 inwoners in 19 dorpen en nu in de derde editie verder is uitgebreid naar 80 dorpen. Na inschrijving via de website  wat tot oktober 2022 mogelijk is volgt een selectieproces waarbij de kandidaten aan speciale eisen moeten voldoen die hier vermeld staan. Alles is in het Spaans wat ook logisch is want als je in het platteland van Spanje wilt gaan wonen is de Spaanse taal en kennis van de cultuur een must.

 

Voorbeelden

Hieronder enkele voorbeelden die op DEZE KAART  te bekijken zijn. Tijdens de III editie doen 80 dorpen in 25 provincies mee verdeeld over Andalusië, Aragón, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Comunidad Valenciana, Navarra, Extremadura en Galicië.

 

Fonz (Aragón)

In de provincie Huesca ligt het dorp Fonz met 851 inwoners op ongeveer 68 km van de provinciale hoofdstad Huesca. Daar is een woning te huur vanaf 300 euro/maand. Het dorp heeft meer bars/restaurants en meer toeristische accommodaties nodig waarbij er ook mogelijkheden zijn door reeds bestaande bedrijven over te nemen. Meer informatie lees je HIER. 

 

Castellnovo (Castellón)

In de provincie Castellón (Valencia regio) op de grens met de Sierra Espadán en op 59 km van de provinciale hoofdstad Castellón zijn diverse goedkope woningen te vinden (niet gespecificeerd op de website) en worden bedrijven gezocht in de agrarische sector maar ook toerisme, transport, horeca etc. Meer informatie lees je HIER. 

 

Caudiel (Castellón)

In dit dorp in de comarca Alto Palancia in de provincie Castellón (Valencia regio) en op 72 km afstand van de provinciale hoofdstad Castellón, zijn drie woningen te huur vanaf 220 euro/maand en een woning te koop vanaf 54.900 euro. In dit dorp worden nieuwe inwoners gezocht die zich bezighouden met het toerisme, de truffels (trufa), natuurwandelingen en horeca. Meer informatie lees je HIER. 

 

Abrucena (Almería)

Op de grens met het Sierra Nevada gebergte ligt het dorp Abrucena in de provincie Almería (Andalusië). Er zijn geen huurwoningen bekend maar een koopwoning is al mogelijk vanaf 65.000 euro. Het dorp is op zoek naar hout- en metaalbewerkers omdat de lokale timmerman en smid met pensioen is gegaan, kweek van eetbare paddestoelen (ruimte beschikbaar), loodgieters en elektriciens, vrijetijdsactiviteiten voor jongeren, mogelijkheid om een pelletfabriek te realiseren en toerisme. Meer informatie lees je HIER. 

Jubrique (Málaga)

In het achterland van de provincie Málaga (Andalusië) op 122 km van de stad Málaga zoekt het dorp Jubrique nieuwe inwoners. Het is al mogelijk een appartement vanaf 180 euro/maand te huren of een woning vanaf 250 euro/maand. Er is ook een koopappartement voor 50.000 euro en een woning voor 28.000 euro (moet geheel gerestaureerd worden). Er zijn mogelijkheden voor de teelt van tropische producten zoals mango of avocado, houden van geiten voor de kaas, overname lokale slagerij, kapperszaak, horeca en toeristische bedrijven. Meer informatie lees je HIER. 

 

De bovenstaande dorpen zijn slechts enkele van de 80 dorpen die op DEZE KAART  staan. Klik op de oranje H en een aparte pagina wordt geopend met alle informatie.

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR Spanje NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »