Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Spaanse stad met de beste levenskwaliteit

Gepubliceerd op 12 augustus 2022 om 15:04


Ken jij de SPAANSE STAD MET DE BESTE LEVENSKWALITEIT?

Weet jij welke Spaanse stad de beste levenskwaliteit heeft? De Vereniging van Consumenten in Spanje kortweg OCU genoemd heeft onderzocht waar en welke stad de beste levenskwaliteit bied in Spanje. Het land Spanje is groot en elke stad heeft wel wat anders te bieden wat het aantrekkelijk maakt om er gaan wonen. De OCU heeft nu eens onderzocht waarom mensen in een bepaalde Stad in Spanje gaan wonen.

KEN JIJ DE SPAANSE STAD MET DE BESTE LEVENSKWALITEIT?

De Vereniging van Consument OCU kwam tot dit oordeel via een enquête waar vooral gekeken werd naar de volgende onderwerpen, als eerste, wie verwonderd het, de kosten van levensonderhoud, wat ook belangrijk is de gezondheidszorg , hoe veilig voelen zich de burgers, hoe groot is het met sport aanbod en hoe zit het met vrijetijdsaanbod, de mobiliteit, hoe gaat men om met het milieu en wat natuurlijk ook belangrijk is hoe zit het met de de arbeidsmarkt, milieu, educatie en onderwijs belangrijk voor jonge gezinnen, mobiliteit, cultuur, vastgoedmarkt, straatreiniging, afvalbeheer en hoe is de levenskwaliteit in de omgeving. 

Booking.com

Terwijl Madrid en Barcelona wellicht de bekendste steden zijn uit het lijstje van onderzochte steden, het zijn tevens de slechtste steden om te wonen, aldus de OCU-leden  die meededen met deze enquête. Madrid staat helemaal onderaan de lijst terwijl Barcelona op de voorlaatste plaats staat. Maar wat is dan de beste stad om te wonen?

Dat is volgens deze OCU-enquête  de Galicische stad Vigo, bekend van het enorme kerstlampjes spektakel en de aangename temperaturen. Vigo kreeg 70 punten gevolgd door Zaragoza, de hoofdstad van Aragón met 69 punten wat net zoveel is als het Basische Bilbao, natuurlijk bekend vanwege het Guggenheim museum. De top vijf wordt verder aangevuld met Valladolid (Castilië en León) en Córdoba (Andalusië).

 

Op de zesde plaats staat het bij de buitenlanders populaire Málaga (Andalusië) gevolgd door het wellicht nog bekendere Valencia (Comunidad Valenciana). Gijón (Asturië) staat op de 8e plaats gevolgd door Alicante (Comunidad Valenciana) aan de Costa Blanca, Sevilla (Andalusië), Las Palmas de Gran Canaria (Canarische Eilanden), Murcia en Palma (Mallorca).

De OCU kwam tot dit oordeel door een enquête en heeft bij deze enquête gekeken naar 10 onderwerpen: kosten van levensonderhoud; het gevoel van veiligheid; mobiliteit; kwaliteit van de omgeving; gezondheidszorg; cultureel, sportief en vrijetijdsaanbod; educatie en onderwijs; netheid zoals straatreiniging en afvalbeheer; het aanbod van werk en arbeidsmogelijkheden; vastgoedmarkt.

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR Spanje NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »