Drie nieuwe magische dorpen erbij in Spanje


De drie nieuwe Spaanse magische dorpen 

Naast dat Spanje’s een categorie 'Mooiste Dorpen van Spanje is er ook de een categorie 'Magische Dorpen'.

Dit jaar zijn de drie nieuwe magische Dorpen ‘Pueblos Mágicos’  Comillas, Taramundi en Mascarell.

Het initiatief ‘Pueblos Mágicos de España’ ofwel Magische Dorpen van Spanje heeft voor dit jaar drie nieuwe dorpen op de lijst gezet waardoor deze is uitgegroeid tot 51 magische dorpen. Dit initiatief moet men niet verwarren met de ‘Pueblos más bonitas de España’ waar de mooiste dorpen op een lijst staan en er inmiddels 94 vermeld worden.

Van mooiste dorpen of magische dorpen wordt volgens de twee initiatieven gesproken als deze dorpen iets bijzonders te bieden hebben. In dit geval hebben we het over de Magische Dorpen van Spanje die op de website Pueblos Magicos verzameld worden. 

Waar bij de keuze voor Spanje’s Mooiste Dorpen vaak gekeken wordt naar monumenten en hoe het dorp eruit ziet, wordt er bij Spanje’s Magische Dorpen meer gekeken naar tradities, gastronomie en of dorpen leven hebben. Uiteraard spelen de bezienswaardigheden ook een rol maar een Magisch Dorp moet volgens de initiatiefnemers iets meer hebben dan alleen een Mooi Dorp zijn.

 

Voor 2020 zijn er drie nieuwe dorpen bijgekomen waardoor de lijst inmiddels bestaat uit 51 Magische Dorpen. Dit jaar zijn Comillas in Cantabrië, Taramundi in Asturië en Mascarell in de Valencia regio de eervolle en terechte vermeldingen. 

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Comillas

Het dorp Comillas in Cantabrië heeft als grootste bezienswaardigheid het Capricho de Gaudi van de gelijknamige vooral uit Barcelona bekende architect, Antonio Gaudí. Maar Comillas heeft ook het Palacio de Sobrellano en een historisch oud centrum. Verder zijn er uitstekende stranden te vinden en is het natuurpark Parque Natural de Oyambre nabij.

Comillas - Beleef Spanje

Taramundi

Een wandeling door het dorp Taramundi in Asturië is een wandeling terug in de tijd, met name in het gehucht Os Teixois. Taramundi bevindt zich in het meest westelijke deel van het Prinsdom Asturië grenzend aan de autonome regio Galicië. Het historische en sprookjesachtige dorp is verscholen tussen het groen van de dichte bossen. Taramundi staat ook bekend om het handwerk van ijzeren messen.

Taramundi - Beleef Spanje

Mascarell

Mascarell is een klein dorp dat hoort bij de gemeente Nules in de provincie Castellón, Valencia regio. Het dorp is uitgeroepen tot een historisch artistiek dorp en is het enige dorp in de Valencia regio dat nog geheel ommuurd is. Mascarell ligt tussen de sinaasappel- en mandarijn boomgaarden en heeft in november een van de meest interessante middeleeuwse festivals van de Valencia regio.

Mascarell - Beleef Spanje

Bekijk HIER alle 51 Magische Dorpen van Spanje.

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Campings in Spanje


Ontdek Spanje op z'n Hollands!


Zoek, Vergelijk en Boek je ticket


Op vakantie  naar Spanje


Met de Camper door Spanje

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Spanje?


 »