In de regio Madrid zijn mobiele telefoons in de scholen verboden

Gepubliceerd op 14 februari 2020 om 08:15


IN DE REGIO MADRID zijn MOBIELE TELEFOONS VERBODEN in de scholen

Dit schooljaar mogen ruim 800.000 leerlingen van 1.700 scholen in de regio Madrid geen mobiele telefoons meer meenemen en gebruiken naar/in school. Dus de scholieren mogen geen mobiele telefoons meer in de klassen, gangpaden en in de kantine hebben. 

Madrid regio verbiedt mobiele telefoons in de scholen

Deze regel geldt voor alle openbare scholen (públicos) en door de overheid gesubsidieerde scholen (concertados) wat in totaal 1.700 scholen zijn waar 800.000 leerlingen les krijgen.

Het verbod op mobiele telefoons geldt voor zowel binnen in de leslokalen, in de gangpaden dus ook als de leerlingen van klas naar klas gaan, in de kantine en op het schoolplein.

Booking.com

Het is verplicht voor alle leerlingen (en leraren?) en bij overtreding van deze nieuwe regels worden straffen gegeven, al is nog niet bekend om welke straffen het gaat maar wel dat dit afhangt van de schoolleiding.

De regio regering van Madrid neemt deze vergaande beslissing naar aanleiding van een groots opgezet onderzoek van de Universiteit van Chicago waaruit blijkt dat de smartphones de concentratie van scholieren ernstig verminderd en beïnvloedt, zelfs al de telefoons uit staan.

Ongeveer datzelfde bleek al in een Spaans onderzoek in 2013.

Met het verbod van mobiele telefoons op 1.700 scholen voor meer dan 800.000 leerlingen wil men dus de concentratie en dus ook de kwaliteit van het lesgeven bevorderen.

 

Maar daarnaast is de maatregel ook bedoeld om het bullying tegen te gaan omdat uit onderzoeken blijkt dat veel foto’s gemaakt worden tijdens schooltijd.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


 »