Madrid regio verbiedt mobiele telefoons in de scholen


IN DE REGIO MADRID WORDEN VOLGEND SCHOOLJAAR MOBIELE TELEFOONS VERBODEN

Vanaf schooljaar 2020/2021 mogen ruim 800.000 leerlingen van 1.700 scholen in de Madrid regio geen mobiele telefoons meer meenemen en gebruiken naar/in school.

De regioregering van de autonome regio Madrid heeft besloten dat scholieren geen mobiele telefoons meer in de klassen, gangpaden en in de kantine mogen hebben. 

Madrid regio verbiedt mobiele telefoons in de scholen

Die regel zal ingaan vanaf het volgende schooljaar 2020/2021 en zal gelden voor alle openbare scholen (públicos) en door de overheid gesubsidieerde scholen (concertados) wat in totaal 1.700 scholen zijn waar 800.000 leerlingen les krijgen.

 

Het verbod op mobiele telefoons geldt voor zowel binnen in de leslokalen, in de gangpaden dus ook als de leerlingen van klas naar klas gaan, in de kantine en op het schoolplein.

 

Het is verplicht voor alle leerlingen (en leraren?) en bij overtreding van deze nieuwe regels worden straffen gegeven, al is nog niet bekend om welke straffen het gaat maar wel dat dit afhangt van de schoolleiding.

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

De regio regering van Madrid neemt deze vergaande beslissing naar aanleiding van een groots opgezet onderzoek van de Universiteit van Chicago waaruit blijkt dat de smartphones de concentratie van scholieren ernstig verminderd en beïnvloedt, zelfs al de telefoons uit staan.

Ongeveer datzelfde bleek al in een Spaans onderzoek in 2013.

 

Met het verbod van mobiele telefoons op 1.700 scholen voor meer dan 800.000 leerlingen wil men dus de concentratie en dus ook de kwaliteit van het lesgeven bevorderen.

 

Maar daarnaast is de maatregel ook bedoeld om het bullying tegen te gaan omdat uit onderzoeken blijkt dat veel foto’s gemaakt worden tijdens schooltijd.

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Zoek, Vergelijk en Boek je ticket


Op vakantie  naar Spanje

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Spanje?


«   »