Het verkeer op de nu tolvrije AP7 is ondertussen verdubbeld


Het verkeer tussen Alicante-Valencia op de nu tolvrije AP7 is ondertussen verdubbeld

Op 1 januari dit jaar werd de AP7 snelweg eindelijk tolvrij wat zeker goed nieuws was voor vele regelmatige gebruikers van deze snelweg.

Volgens de officiële cijfers van het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda is er een toename van 119% geregistreerd op de AP7 tussen Alicante en Valencia terwijl op de N332 het verkeer tussen Benidorm en Villa Joyosa met 61% af is genomen.

Het verkeer tussen Alicante-Valencia op de nu tolvrije AP7 is ondertussen verdubbeld

Beeld: Twitter

Het verkeer tussen Alicante en Valencia is op de recent tolvrij geworden AP7 snelweg gestegen van een gemiddeld aantal gebruikers van 12.783 naar 28.055 voertuigen, een stijging van 119% in januari.

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Als gekeken wordt naar de 374 km tolvrij geworden AP7 tussen het zuiden van de provincie Tarragona (Catalonië) en het zuiden van Alicante is er een toename geregistreerd van 71%. Dat geldt voor zowel auto’s als vrachtverkeer dat nu ook veel meer gebruikt maakt van de tolvrije AP7. 

 

Volgens het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda is het tolvrij maken van deze snelweg goed voor een besparing van 300 miljoen euro op jaarbasis voor de gebruikers van de AP7 waarbij het rijden over de AP7 in de Valencia regio 93% en in Catalonië 14% goedkoper is geworden.

 

MENING: Woon jij in de buurt en maak je gebruik van de nu tolvrije AP-7 in de provincies Alicante en/of Valencia, Castellón en het zuiden van Tarragona en heb je gemerkt dat het verkeer is toegenomen op deze weg.

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Campings in Spanje


Ontdek Spanje op z'n Hollands!


Op vakantie  naar Spanje

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Spanje?


«   »