DIT KOST ONZE ELECTRISCHE AUTO


WIJ WILLEN EEN SCHONE LUCHT TEN KOSTEN VAN DEZE KINDEREN

Wij spreken dat we dit moeten en dat moeten omdat anders deze wereld niet te redden is?Maar waarom niet hier, hier werkt een leger van kinderen, sommige slechts vier jaar oud, werkend in de enorme vervuilde mijnen van de Democratische Republiek Congo, waar giftig rood stof hun ogen verbrandt, en ze lopen het risico op huidziekten en een dodelijke longaandoening. 

Hier, voor een loon van slechts 8 penny per dag, moeten de kinderen de rotsen controleren op de veelzeggende chocoladebruine strepen van kobalt - het gewaardeerde ingrediënt dat essentieel is voor de batterijen die elektrische auto's aandrijven.

 WIJ WILLEN EEN SCHONE LUCHT TEN KOSTEN VAN DEZE KINDEREN

Goldman Sachs, de koopbank, noemt kobalt 'de nieuwe benzine' maar er zijn geen tekenen van nieuwe rijkdom hier, waar de kinderen de rotsen sjouwen die met de hand zijn opgegraven tunnels.

Autofabrikant Tesla - de marktleider in elektrische voertuigen - is van plan om 500.000 auto's per jaar te produceren, en zal 7.800 ton kobalt nodig hebben om dit te bereiken. Verwacht wordt dat de omzet tegen 2021 4,4 miljoen zal bereiken.

Het betekent dat de prijs van kobalt zal stijgen als de wereld zich opmaakt voor de revolutie in elektrische auto's. En er wordt gevreesd dat er nog eens duizenden van kinderen naar dit helse dagelijkse bestaan ​​zouden kunnen worden gesleept - na de historische belofte om de verkoop van benzine- en dieselauto's steeds meer te beperken en over te stappen op elektrische voertuigen.

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

En er wordt gevreesd dat er nog eens duizenden van kinderen naar dit helse dagelijkse bestaan ​​zouden kunnen worden gesleept - na de historische belofte om de verkoop van benzine- en dieselauto's steeds meer te beperken en over te stappen op elektrische voertuigen.

Dorsen, slechts acht jaar, is een van de 40.000 kinderen die dagelijks in de mijnen van de Democratische Republiek Congo (DRC) werken. De vreselijke prijs die ze voor onze schone lucht zullen betalen, is een verwoeste gezondheid en een waarschijnlijke vroege dood. Bijna elke grote motorfabrikant die ernaar streeft miljoenen elektrische voertuigen te produceren, koopt zijn kobalt van de verarmde Centraal-Afrikaanse staat.

Het is 's werelds grootste producent, met 60 procent van de reserves van deze planeet. Het kobalt wordt gewonnen door niet-gereguleerde arbeid en getransporteerd naar Azië, waar batterijproducenten het gebruiken om hun producten lichter, duurzamer en oplaadbaar te maken.

De geplande overstap naar voertuigen met schone energie heeft geleid tot een buitengewone toename van de vraag. Terwijl een smartphone batterij niet meer dan 10 gram geraffineerd kobalt gebruikt, heeft een elektrische auto 15 kg nodig.

Volwassen mijnwerkers graven tot 600 voet onder het oppervlak met basisgereedschap, zonder beschermende kleding of moderne machines.

Soms worden de kinderen naar de smalle geïmproviseerde kamers gestuurd waar het gevaar bestaat dat ze instorten.

Kobalt is zo'n gevaar voor de gezondheid dat het een naar hem vernoemde ademhalingsziekte heeft - kobaltlong, een vorm van longontsteking die hoesten veroorzaakt en leidt tot blijvende ongeschiktheid en zelfs de dood.

Zelfs het simpelweg eten van groenten die op lokale bodem zijn geteeld, kan braken en diarree, schildklierbeschadiging en dodelijke longziekten veroorzaken, terwijl vogels en vissen niet kunnen overleven in het gebied.

Niemand weet precies hoeveel kinderen mijnbouwkobalt zijn gestorven in de regio Katanga in het zuidoosten van het land.

De VN schat 80 per jaar, maar veel meer doden worden niet geregistreerd, met de lichamen begraven in het puin van ingestorte tunnels.

Anderen overleven maar met chronische ziekten die hun jonge leven vernietigen. Er is een DRC-wet die de slavernij van minderjarige kinderen verbiedt, maar niemand handhaaft deze.

De Internationale Arbeidsorganisatie van de VN heeft kobalt winning in de DRC omschreven als 'een van de ergste vormen van kinderarbeid' vanwege de gezondheidsrisico's.

Uit grondmonsters die door artsen van de universiteit van Lubumbashi, de dichtstbijzijnde stad, uit het mijngebied zijn genomen, blijkt dat de regio tot de tien meest vervuilde ter wereld behoort.

Inwoners in de buurt van mijnen in het zuiden van de DRC hadden concentraten van kobalt in de urine 43 hoger dan normaal. Loodniveaus waren vijf keer hoger, cadmium en uranium vier keer hoger.

De wereldwijde drukte om miljoenen elektrische voertuigen op onze wegen te brengen, heeft een groot voordeel opgeleverd aan die gigantische autofabrikanten die deze bonanza zagen aankomen en investeerden in de ontwikkeling van voertuigen op batterijen, waaronder General Motors, Renault-Nissan, Tesla, BMW

Chinese middenmannen die werken voor de Congo Dongfang Mining Company hebben de wurggreep in de DRC en kopen het ruwe kobalt dat hen wordt gebracht in zakken op fietsen en vervallen oude auto's dagelijks uit de Katanga-mijnen.

Ze zitten in hutten op een stoffige weg in de buurt van de Zambiaanse grens en bieden miezerige bedragen op schoolborden buiten - £ 40 voor een ton kobaltrijke rotsen - die per vrachtschip naar mineralen gigant Zhejiang Huayou Cobalt in China worden verzonden en worden verkocht op naar een complexe supply chain die gigantische multinationals voedt.

Uitgedaagd door de Washington Post over de verschrikkelijke omstandigheden in de mijnen, zei Huayou Cobalt 'het zou onverantwoord zijn' om te stoppen met het gebruik van kinderarbeid.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft ook kobalt winning in de DRC onderzocht en zegt dat geen van de 16 elektrische voertuig  fabrikanten die zij hebben geïdentificeerd, de vereiste normen heeft nageleefd volgens de norm die is vastgelegd door het Responsible Cobalt Initiative.

Na de DRC is Australië de volgende grootste bron van kobalt, met reserves van 1 miljoen ton, gevolgd door Cuba, China, Rusland, Zambia en Zimbabwe.

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Campings in Spanje


Ontdek Spanje op z'n Hollands!


Op vakantie  naar Spanje


Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »