Boetes voor op de stoep geparkeerde motoren/scooters in Barcelona


HET kost nu echt geld VOOR OP DE STOEP GEPARKEERDE MOTOREN/SCOOTERS in barcelona

BARCELONA – Na een maandenlange periode van informatie geven aan de motor- en scooterrijders die hun voertuigen op de stoep hebben geparkeerd is de Guardia Urbana politie vanaf maandag begonnen met het uitschrijven van bekeuringen en eventueel wegslepen van voertuigen. 

De gemeente heeft tien stadsdelen in haar vizier en daar worden als eerste boetes gegeven.

SPANJE MOET OPZOEK NAAR RADIOACTIVE KONIJNEN IN ALMERIA

Beeld: Twitter

Eenieder die Barcelona wel eens heeft bezocht of daar woont weet dat het een ideale stad is om met de fiets maar ook om met de motor en scooter te ontdekken. Deze tweewielers worden ook veel gebruikt door de inwoners die op die manier sneller door de stad kunnen rijden en hun motoren of scooters overal konden parkeren.

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Tot nu toe, want de gemeente is begonnen met het bekeuren van op de stoep geparkeerde voertuigen. En daar zullen de agenten van de Guardia Urbana stadspolitie veel werk mee krijgen want er staan er nogal wat op stoepen geparkeerd in Barcelona. Daarnaast kan de sleepdienst de voertuigen ook weghalen waardoor de boetes hoger worden. We kunnen ergens nergens lezen hoe hoog de boetes zijn.

 

In december begon de gemeente met het plaatsen van informatie op die scooters en motoren die fout geparkeerd stonden. Op die informatiekaarten was groot te lezen AVISO, las aceras son para los peatones’ ofwel ‘PAS OP, stoepen zijn voor voetgangers’.

Volgens de stadsregels is het nog wel toegestaan om op stoepen te parkeren maar alleen als deze meer dan 3 meter breed is. Daarbij dient de motor/scooter dwars geparkeerd te staan (in de loop/rijrichting) terwijl bij stoepen van meer dan 6 meter breed de geparkeerde scooters en motoren schuin (semibateria) geparkeerd moeten worden.

 

De gemeente heeft deze regels ingesteld om de stoepen weer van de voetgangers te laten zijn omdat op sommige plaatsen in de stad het door de ‘fout’ geparkeerde scooters en motoren haast onmogelijk was om normaal over de stoepen te lopen.

De zones van de stad waar de politie het actiefst zal zijn zijn de volgende: avenida Francesc Cambó (Ciutat Vella), calle Girona (Eixample), plaza Joan Peiró (Sants-Montjuïc), Sabino Arana-Gran Via Carles III (Les Corts), Borí i Fontestà-Can Ràbia (Sarrià-Sant Gervasi), Plaça del Nord (Gràcia), Font d’en Fargues-Passeig Maragall (Horta-Guinardó), Fabra i Puig-Teide (Nou Barris), Neopàtria (Sant Andreu) en Bolívia (Sant Martí).

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Campings in Spanje


Op vakantie  naar Spanje

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Spanje?


«   »