Verontrustend?


Zorgelijke toename' van het aantal besmettingen onder kinderen?

Vanaf 26 april mogen kinderen tot 14 jaar buiten spelen, nu is er echter vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, dat er een groot aantal toename's is aan corona besmettingen onder deze leeftijdsgroep, en wel met ongeveer 30%. Dat is een veel grotere toename dan in andere leeftijdsgroepen.

Dit schrijft tenminste de krant 20minutos vooral is het aantal besmettingen onder minderjarigen van 0 tot 9 jaar en van 10 tot 19 jaar veel meer dan in andere leeftijdsgroepen in de gelijke periode.

ZORGELIJKE TOENAME' VAN HET AANTAL BESMETTINGEN ONDER KINDEREN? - Beleef-Spanje.nl

De gemiddelde aantal besmettingen, is gemiddeld tussen 26 april en 12 mei toegenomen met 21,8%, maar bij de leeftijdsgroepen onder 10 jaar was deze stijging 35,3% en bij de leeftijdsgroep van 10 tot 19 jaar nam dit toe met 40,9% (was toegestaan ​​voor kinderen onder de 14 jaar). Geen van de leeftijdsgroepen waarvan de gegevens door het ministerie van Volksgezondheid zijn verstrekt, kende zo'n grote stijging. Ditzelfde patroon herhaalt zich als je kijkt naar ziekenhuisopnames en ICU's. Bij ziekenhuisopnames stegen ze met 29,1% bij kinderen onder de 10 jaar, bij jongeren van 10 tot 19 jaar met 26,85%. Het gemiddelde van alle leeftijdsgroepen was 16,2% in deze 16 dagen.

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Het aantal opnames op de ICU groeide ook meer bij de minderjarigen dan bij de andere groepen (met uitzondering van degenen boven de 90), met respectievelijk 39,3% en 35,3% voor de twee groepen jongeren.

Het gemiddelde van alle groepen was 14,25%

Is de toename van de besmettingen direct het gevolg dat de kinderen weer naar buiten mochten?

Het antwoord op deze vraag is ingewikkeld, zegt Fernando Simón , directeur van het Centrum voor Coördinatie van Gezondheidswaarschuwingen en Noodsituaties omdat, de relatie tussen deze patronen en de output van de kinderen niet noodzakelijk oorzaak en gevolg hoeft te zijn.

Het ministerie zegt met 'enige bezorgdheid' er naar te kijken er zijn nu meer dan twee weken verstreken sinds deze groep het is toestaan om een uurtje van de buitenlucht te genieten.

Simón gaf woensdag toe dat ook vanuit diverse ziekenhuizen en enkele specialisten bezorgd zijn over de toename van het aantal besmettingen en opnames onder kinderen. Men zal de ontwikkelingen nauwlettend moeten vervolgen voordat er een conclusies getrokken kan worden.

We zullen moeten wachten op uitgebreide wetenschappelijke studies om te begrijpen wat er werkelijk is gebeurd.

Bron: 20minutos.es

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Spanje?


«   »