Mondkapjes op straat gooien hoge boete


Voor mondkapjes op straat gooien Boetes tot 3.000 euro

Het op de grond gooien van handschoenen of maskers kan op sommige locaties leiden tot boetes tot wel 3.000 euro

Verschillende Spaanse gemeenten controlen intensief hun inwoners of ze op straat mondkapjes en/of plastic handschoenen na gebruik weggooien. Op 21 mei heeft de regering besloten om gezichtsmaskers verplicht te stellen voor alle mensen ouder dan 6 jaar. De norm is van toepassing op zowel open als gesloten ruimtes zolang de veiligheidsafstand van twee meter niet kan worden aangehouden.

Het dragen van mondkapjes is verplicht maar men heeft ook de verplichting om er op een normale manier mee om te gaan en een mate van verantwoordelijkheid te nemen. In sommige gemeenten gaat men vanaf nu hoge boetes geven als de politie iemand betrapt op het zomaar op straat weggooien van mondkapjes en handschoenen (mascarilla y guantes).

Mondkapjes op straat gooien hoge boete - Beleef-Spanje.nl

Een van de eerste steden die meededen aan het instellen van sancties voor mensen die maskers of handschoenen op de grond gooien, was Toledo . Met de gemeentelijke verordening straatreiniging en stedelijk afvalbeheer van deze historische stad is een sanctie uitgevaardigd die varieert van 150 tot 3.000 euro .

 

Burgos legt sancties op tot 600 euro

De noordelijke stad Burgos is een andere stad die al sancties toepast voor het op de grond gooien van het masker. Dit heeft de woordvoerder van de gemeenteraad van de gemeenteraad, Nuria Barrio, verklaard, die ervoor heeft gezorgd dat de gemeentelijke verordening voor de straatreiniging zal worden toegepast en dat de sancties daarin worden overwogen, die een  boete van 600 euro zullen opleveren.

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Kleine gemeenten zoals Archena of Bolullos sluiten zich aan

Ondanks het feit dat steden veel meer inwoners hebben, komt deze slechte praktijk ook voor in kleine gemeenten. Daarom heeft Murcia , uit Archena, al aangekondigd dat elke burger die het masker of de handschoenen op de grond gooit, een boete krijgt van tussen de 600 en 2.500 euro , afhankelijk van de ernst.

 

De kans is groot dat meer gemeenten gaan volgen.

Welke container

Veel mensen weten echter niet in welke afvalcontainer men de gebruikte mondkapjes, handschoenen en flesjes hygiënische gel moeten gooien. Het feit dat deze beschermende producten gemaakt zijn van verschillende materialen zoals latex, nitril, rubber, plastic en vinyl kan voor verwarring zorgen.

Na te lezen bij:  AmbassadeurJan Versteeg

Misschien ook interessant :


«   »