Corona maatregelen voor toeristische bedrijven


Speciale corona maatregelen voor toeristische bedrijven

Het Ministerie van Toerisme heeft speciale gidsen gepubliceerd voor de toerisme sector.

Het nieuwe normaal komt eraan in Spanje  wanneer de noodtoestand na 21 juni en het de-escalatieproces eindigt als dan eindelijk op 1 juli de buitenlandse toeristen weer Spanje mogen bezoeken. Dan zullen die vakanties voor zowel de Spaanse inwoners als de internationale vakantiegangers niet meer hetzelfde zijn dat zal ondertussen iedereen wel duidelijk zijn. Spaanse toeristische ondernemingen moeten speciale corona-maatregelen nemen en daarom heeft het Ministerie van Toerisme speciale gidsen gepubliceerd voor de toerisme sector.

 Freepik - Beleef-Spanje.nl

Het toerisme binnen Spanje is langzaam op gang aan het komen, tot 21 juni binnen de eigen autonome regio maar daarna ook in heel Spanje. Buitenlandse vakantiegangers moeten zoals het op dit moment is nog even wachten want die mogen pas vanaf 1 juli weer Spanje binnenkomen. Maar het toerisme zal voor iedereen niet meer zo zijn als voor de corona-crisis en er zullen veel maatregelen genomen worden op stranden, in bars en restaurants, bij bezienswaardigheden, in vliegtuigen en openbaar vervoer, in hotels , op campings en in toeristische appartementen.

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Speciaal voor de eigenaren van deze toeristische accommodaties zoals Herbergen (albergues), Campings, Hotels, Alojamientos Rurales (plattelandshotels en B&B’s) maar ook golfbanen, restaurants, reisbureaus, wellness centra, het actieve toerisme, natuurparken, discotheken, attractieparken en toeristische gidsen heeft het Ministerio de Industria, Comercio y Turismo speciale informatiegidsen met daarin de post-corona-maatregelen vermeld.

 

Heb je in Spanje dus een onderneming die o.a. met het toerisme te maken heeft zoals een B&B, hotels, Casa Rural, Camping, restaurant, bar of discotheek of ben je een officiële reisgids, werk je bij een reisbureau of bij een VVV informatiebureau dan kun je de volgende gidsen downloaden (in PDF en uiteraard in het Spaans).

Na te lezen bij:  AmbassadeurJan Versteeg

Misschien ook interessant :


«   »