Caminito del Rey weer geopend


Caminito del Rey weer geopend

Vandaag vrijdag 12 juni gaat Caminito del Rey weer open niet zoals wij gewent zijn maar met helm en MONDKAPJE en zoveel mogelijk de 2 meter social distance aan te houden. Vandaag 12 juni gaan ook de entreekaarten voor juli in de verkoop.

 Caminito del Rey  - Beleef-Spanje.nl

Met maximaal 550 wandelaars per dag zal het beroemde wandelpad Caminito del Rey op 12 juni haar hekwerk openen met een capaciteit van 50%. Daarnaast zal de Caminito slechts op drie dagen te lopen zijn, op vrijdag, zaterdag en zondag. Dat zal zo blijven tot 7 juli waarna de Caminito weer geopend zal zijn van dinsdag tot en met zondag (maandag gesloten zoals altijd).

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

De entreekaarten voor het wandelavontuur in de Desfiladero de los Gaitanes tussen Ardales en Álora zijn sinds vrijdag 22 mei opnieuw in de verkoop via de officiële website en er zijn tot op de dag van vandaag 8.000 entreekaarten verkocht. 

Het opvallende is dat het merendeel dus wandelaars zullen zijn die in Spanje wonen en uit Andalusië komen omdat het nu nog niet is toegestaan om vanuit andere autonome regio’s naar Andalusië te reizen, en uiteraard ook nog niet uit het buitenland.

De wandelaars moeten zoals altijd de verplichte helm dragen vanwege mogelijk vallende stenen en puin. Daarnaast moeten alle wandelaars een mondkapje dragen en dient men een social distance van tenminste 2 maar beter nog 3 meter aan te houden, indien mogelijk op de smalle wandelpaden.

Elk uur worden de meest gevoelige plaatsen gedesinfecteerd en wordt de doorstroom van de wandelaars gecontroleerd om geen opstoppingen te krijgen van teveel stilstaande personen. Gedurende de wandeling kunnen de wandelaars ook gebruik maken van de desinfecterende gels die op strategische punten staan.

Ook het vervoer met de bus tussen de noord en zuid ingangen van de Caminito del Rey zal 100% operationeel zijn waarbij alles stoelen bezet mogen worden maar waarbij iedereen een mondkapje moet dragen.

Kaarten juli in de verkoop

Deze vrijdag 12 juni zijn ook de entreekaarten voor de maand juli in de verkoop gegaan. Daarbij gaat het om 7.000 entreekaarten. SInds 22 mei zijn er 8.000 entreekaarten verkocht wat ongeveer 70% is van het totaal wat nu wordt aangeboden en dus 50% is van wat men normaal kan verkopen. Kijk HIER voor de entreekaarten voor juli.

Bron: Sunweb

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »