eventuele sluiting van de grens door Catalonië


La vanguardia meld: Frankrijk wil met Spanje praten over een eventuele sluiting van de grens door Catalonië

Frankrijk wil met Spanje praten over een eventuele sluiting van de grens door Catalonië. “De cijfers voor Barcelona zijn veel slechter dan wat we zien" in het Franse land, zei de premier. De Franse premier Jean Castex zei zaterdag dat een eventuele sluiting van de grens met Spanje als gevolg van de epidemische situatie in Catalonië een kwestie is die met de Spaanse autoriteiten moet worden besproken.

 MONDKAPJES DRAGEN VERPLICHT. - Beleef-Spanje.nl

Castex, die 's ochtends een markt bezocht in de stad Prades, waarvan hij burgemeester is, op iets meer dan een uur rijden van de grensovergang La Junquera, werd door de pers gevraagd naar de mogelijkheid van die sluiting na de maatregelen bewegingsbeperking van de Generalitat de Catalunya.

'We volgen dat op de voet, vooral hier. Omdat het een belangrijke zaak is die we ook met de Spaanse autoriteiten moeten bespreken ”, antwoordde hij.

De nieuwe Franse premier is van plan om maandagmiddag in zijn officiële residentie in Matignon de eerste vice-president van de Spaanse regering, Carmen Calvo, te ontvangen, die die dag Parijs bezoekt.

Afgelopen vrijdag verwees Castex al naar de epidemische situatie in Catalonië en drong er in een televisie-interview op aan dat de omstandigheden in Frankrijk niet zo zorgwekkend zijn als die in het grootstedelijk gebied van Barcelona.

"De cijfers voor Barcelona zijn veel slechter dan die we hebben waargenomen" in Frankrijk, zei Castex, nadat hij had toegegeven dat zijn regering de mogelijkheid overweegt om lokale insluitingsmaatregelen vast te stellen, zoals die van de Generalitat als er een aanzienlijke heropleving van het coronavirus is.

‘Voorlopig zei hij bevinden we ons niet in een ernstige situatie, maar er is toezicht nodig.'

Bron:  La Vanguardia

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »