Andalusië en Benidorm Britse quarantaine vrije zone?


Andalusië & Benidorm willen ook Britse quarantaine vrije zone 

Andalusië en Benidorm willen ook Britse quarantaine vrije zone worden

De Spaanse regering is met de Britse regering aan het onderhandelen om de Balearen en Canarische Eilanden buiten de verplichte 14-daagse quarantaine voor Britse vakantiegangers te houden. Maar op het Spaanse vasteland zijn ook de autonome regio Andalusië en de toeristische stad Benidorm geïnteresseerd om opgenomen te worden in de lijst van regio’s of steden waar de Britten op vakantie kunnen gaan zonder na thuiskomst in quarantaine te hoeven gaan.

 MONDKAPJES DRAGEN VERPLICHT. - Beleef-Spanje.nl

Afgelopen zaterdag werd in het Verenigd Koninkrijk tot ieders verbazing de beslissing genomen om alle vakantiegangers en reizigers die vanaf zondag 26 juli uit Spanje (vasteland en eilanden) naar het Verenigd Koninkrijk bestaande uit Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales komen verplicht 14 dagen in quarantaine moeten gaan.

 

Dat heeft een aaneenschakeling van geannuleerde hotelovernachtingen en gecancelde vakantiereizen door o.a. TUI geleid terwijl de Britse vakantiegangers die in Spanje op vakantie waren massaal naar eigen land terugkeerden. Logischerwijze is dit een enorme tegenvaller voor het toerisme in Spanje aangezien de Britten de grootste groep toeristen is in Spanje. Van het totaal van 83,7 miljoen buitenlandse toeristen kwamen er 18,1 miljoen uit het Verenigd Koninkrijk in 2019.

Maar helaas wordt door de Britse regering Spanje als een geheel gezien terwijl de corona-uitbraken lokaal en regionaal zijn. Zo zijn er uitbraken en brandhaarden in delen van Catalonië en Aragón, Murcia, Valencia regio en op diverse andere plaatsen maar gaat het bijna altijd om kleine lokale of regionale uitbraken die snel onder controle zijn. 

Daarom wil de regering die gebieden die populair zijn bij de Britse toeristen van de lijst van verplichte quarantaine halen door te onderhandelen met de Britse regering. Daarover wordt in eerste instantie geschreven over de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera (Balearen) en Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma. El Hierro, La Graciosa en La Gomera (Canarische Eilanden). 

Booking.com

Noorwegen stelt quarantaineplicht in

Ook Noorwegen raadt reizen naar Spanje af. Vrijdag maakte Noorwegen bekend dat alle reizigers die uit Spanje (terug)komen verplicht 10 dagen in quarantaine moeten zodra ze Noorwegen zijn binnen gekomen.

 

Spaanse regering wil grenzen open houden

Ondanks het groeiende aantal coronabesmettingen blijft de Spaanse minister van Buitenlandse zaken, Arancha González Laya, Spanje een veilig land noemen en hoeft er van sluiting van de grenzen geen sprake te zijn. González Laya zei dat Spanje er alles aan doet de corona-uitbraken onder controle te houden. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op twitter een overzicht gepubliceerd van de landen die reizigers uit Spanje restricties opleggen. Rood gekleurde landen op de wereldkaart laten geen reizigers uit Spanje toe, oranje gekleurde landen hebben een quarantaineverplichting ingesteld voor deze reizigers en geel gekleurde landen hanteren andere maatregelen voor uit Spanje afkomstige reizigers.

Bron:  Spanje Vandaag

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »