Covid-19-vaccin niet vóór 2022


De WHO verwacht niet dat het Covid-19-vaccin vóór 2022 de algemene bevolking zal bereiken

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO ) verwacht pas in 2022 massale vaccinaties tegen COVID-19, volgens de hoofdwetenschapper van de organisatie, Soumya Swaminathan, die heeft opgemerkt dat de eerste doses halverwege het jaar klaar zouden kunnen zijn. maar het zullen "beperkte" doses zijn die prioriteit zouden moeten krijgen voor risicogroepen.

 MONDKAPJES DRAGEN VERPLICHT. - Beleef-Spanje.nl

Zo heeft hij gewaarschuwd dat, als hij eind dit jaar het eerste vaccin krijgt , "het geen wondermiddel zal zijn". "Ik denk dat veel mensen het vaccin beschouwen als een wondermiddel dat begin januari zal aankomen en dat in wezen de problemen van de wereld zal oplossen", klaagde hij, eraan herinnerend dat je eerst de resultaten moet zien van enkele van de proeven waarvan

De geavanceerde fase 3 is al bekend, proeven die later dit jaar of begin 2021 zouden kunnen worden afgerond, nadat het een evaluatie- en vergunningsproces moet doorlopen, en later de productie en distributie van doses.

"We kijken naar medio 2021, in een optimistisch scenario, dat beperkte doses vaccins in landen zullen arriveren", bij die eerste immunisaties zal prioriteit worden gegeven aan "mensen die het grootste risico lopen om besmet te raken" als "gezondheidswerkers en andere essentiële werknemers. " 

Booking.com

Vervolgens zal geleidelijk de populatie die het meeste risico loopt, worden gedekt, zoals ouderen of mensen met eerdere ziekten, meldde hij in een online lezing georganiseerd door de WHO.

"Het is erg belangrijk dat mensen weten dat wanneer vaccins arriveren, het enige tijd zal duren om de productie uit te breiden totdat ten minste 60-80% van de bevolking immuniteit heeft, wat we groepsimmuniteit noemen, om de overdracht te verminderen", zei de specialist. . 

We hebben het niet over het uitroeien van het virus, maar over het verminderen van de huidige impact op de samenleving en het leven. Dat duurt zeker tot 2022, '' voegde hij eraan toe.

Bron:  65ymas.com

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »