Coronavirus Spanje


HET CoronaVIRUS IN SpanjE

MADRID – Het aantal positief op coronavirus geteste personen (via PCR-tests) is slechts 10 dagen nadat de 500.000 positieven op 5 september werd bereikt op dinsdag 15 september met meer dan 103.000 personen gestegen naar 603.167 positief geteste personen sinds de aanvang van de corona-crisis in Spanje. Het aantal corona-doden is volgens de officiële cijfers inmiddels ook boven de 30.000 personen gekomen in Spanje, al zal het echte aantal sterfgevallen hoger zijn.

 MONDKAPJES DRAGEN VERPLICHT. - Beleef-Spanje.nl

ATTENTIE: Dit artikel is niet om paniek te zaaien of angst te verspreiden maar het is korte informatie in het Nederlands van de officiële Spaanse informatie over de positieven en corona-doden, iets waar veel van onze lezers om vragen. De informatie die hier te lezen is wordt gehaald van diverse websites zoals Spaanse kranten (El Pais, El Diario en RTVE) maar vooral de officiële website van het Ministerie van Volksgezondheid. KLIK HIER om die website te bezoeken.

De corona-crisis is nog lang niet voorbij in Spanje en de zogenaamde tweede golf is snel om zich heen aan het grijpen in bepaalde delen en regio’s van Spanje. Terwijl we 10 dagen geleden op 5 september nog schreven dat de 500.000 geregistreerde positief geteste personen was gepasseerd, is dat slechts 10 dagen later op 15 september alweer 103.000 personen meer geworden en is het totaal aantal positieven gestegen naar 603.167 personen sinds de aanvang van de corona-crisis.

We baseren ons dan op de officiële cijfers die elke doordeweekse dag HIER gepubliceerd worden en afkomstig zijn van het Ministerie van Volksgezondheid die de regionale cijfers verzameld en publiceert.

Er zijn op dit moment veel positieven omdat men nu veel meer en sneller PCR-tests uitvoert dan in maart/april maar kan er nog niet gesproken worden van een ernstige situatie in de ziekenhuizen omdat het aantal patiënten vele malen lager is dan aan het begin van de corona-crisis.

In de meeste gevallen gaat het bij de positieven in Spanje om asymptomatische besmettingsgevallen waarbij de besmette of positief geteste personen geen corona-symptomen vertonen maar wel het coronavirus kunnen verspreiden. De meeste positieven ontwikkelen geen of slechts milde symptomen. Het is echter wel belangrijk om deze positieven te isoleren, in quarantaine te plaatsen en een contactonderzoek te verrichten. Er zijn op dit moment veel minder ziekenhuis en ic-opnames dan in maart.

Cijfers dinsdag 15 september

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft de nieuwe dagcijfers bekend gemaakt die in dit geval betrekking hebben op de afgelopen 24 uur. Er wordt gesproken over 9.437 nieuwe positief geteste personen (verschil tussen de totalen op maandag en dinsdag maar wat erg verwarrend is) waarvan er 3.022 de afgelopen 24 uur zijn geregistreerd en getest.

Van de 3.022 geregistreerde nieuwe positief geteste personen werden 1.207 geregistreerd in de Madrid regio, 228 in Andalusië, 220 in Aragon, 52 in Asturië, 4 op de Balearen, 107 op de Canarische Eilanden, 78 in Cantabrië, 55 in Castilla-La Mancha, 85 in Castilla y León, drie in Ceuta, 68 in de Valenciaanse regio, 107 in Extremadura, 125 in Galicië, 15 in Melilla, 27 in Murcia, 302 in Navarra, 270 in Baskenland en 69 in La Rioja.

De cijfers die HIER (PDF) te downloaden zijn laten zien dat er de afgelopen 14 dagen 119.329 nieuwe corona besmettingen of positieven bij zijn gekomen terwijl dat aantal de afgelopen 7 dagen 57.314 was. 

Booking.com

Op dit moment is het totaal aantal positief geteste personen sinds het begin van de corona-crisis in Spanje gestegen naar 603.167 personen. De afgelopen zeven dagen zijn er volgens de gegevens ook 303 overleden met of als gevolg van het coronavirus waardoor het totaal volgens het Ministerie is gestegen naar 30.004 corona-doden.

Het aantal sterfgevallen is niet het echte aantal corona-doden omdat veel mensen overleden zijn zonder dat getest werd of zij besmet waren of niet. Er zijn ook andere cijfers in omloop die spreken over meer dan 40.000 doden.

Bron:  Spanje Vandaag

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »